1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

Agenţia de rating JCRA a îmbunătăţit perspectiva ratingului acordat datoriei guvernamentale a României

Agenţia de rating JCRA a anunţat îmbunătăţirea perspectivei de la stabil la pozitiv aferentă rating-ului acordat datoriei guvernamentale a României pe termen lung în valută și în moneda locală, BBB-/BBB.

23 apr, 2015 | ECONOMICA.net

Decizia agenției de rating de a îmbunătăți perspectiva de rating de la stabil la pozitiv reflectă eforturile guvernului privind reducerea deficitului bugetar și a deficitului de cont curent, nivelului redus al datoriei publice și eforturile depuse în creșterea absorbției fondurilor europene și a nivelului investițiilor străine directe.

Astfel, JCRA notează eforturile privind rambursarea împrumuturilor contractate de la FMI în perioada 2009 - 2011, precum și politica prudentă de menținere a deficitului bugetar la niveluri reduse. În ciuda recentelor măsuri de relaxare fiscală, constând în reducerea contribuțiilor de asigurări sociale, creșterea salariului minim pe economie și reduceri de taxe, agenția estimează că impactul acestora asupra deficitului bugetar va fi limitat, în condițiile înregistrării unei creșteri economice estimate la un nivel de 3% în anul 2015 și 2016, dar și în contextul reducerilor de cheltuieli bugetare realizate progresiv începând cu anul 2009.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO