Agenții economici nu respectă interdicția de a organiza evenimente în spații închise. Polițiștii au dat amenzi de 800.000 de lei

Amenzi de 53.000 de lei pentru operatorii de restaurante sau alte spații care au organizat activităţi în spaţiul public sau privat închis. Polițiștii au verificat noaptea trecută peste 3.900 de agenți economici și peste 23.200 de persoane.
Economica.net - Dum, 05 iul. 2020, 11:06
Agenții economici nu respectă interdicția de a organiza evenimente în spații închise. Polițiștii au dat amenzi de 800.000 de lei

Aproximativ 1.800 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 800.000 lei au fost aplicate de autorităţi, într-o singură zi, unor operatori economici şi persoane.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, transmis duminică AGERPRES, angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, împreună cu autorităţile locale, au verificat noaptea trecută 3.909 operatori economici şi 23.221 de persoane.

La activităţi au participat peste 5.000 de poliţişti, aproximativ 2.000 de jandarmi, 390 poliţişti de frontieră, 200 cadre ISU, 1.456 poliţişti locali, 96 reprezentanţi din cadrul ANSVSA, 46 inspectori ANPC, 96 reprezentanţi ai structurilor Ministerului Sănătăţii, 59 angajaţi ai Ministerului Muncii, 15 oficiali din cadrul Ministerului Transportului, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

„Au fost aplicate 1.781 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 821.735 lei, dintre care: 41 sancţiuni contravenţionale operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii, în valoare de 53.000 lei; 8 sancţiuni contravenţionale (avertisment) persoanelor fizice pentru participarea la activităţi în spaţiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii; 789 sancţiuni contravenţionale în valoare de 91.400 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală; 49 sancţiuni contravenţionale în valoare de 55.500 lei, pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanţarea fizică şi locul prevăzut la mese”, se precizează în comunicat.

În cadrul acţiunilor desfăşurate au fost aplicate 470 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 180.440 lei, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, conform Legii 61/1991.

Potrivit MAI, în judeţul Braşov a fost organizat un festival unde au fost constatate mai multe nereguli privind nerespectarea măsurilor impuse în context COVID-19, fiind aplicate 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 45.000 de lei. Totodată, s-a dispus măsura de suspendare temporară a activităţii agentului economic pentru nerespectarea regulilor de igienă şi de depozitare a produselor alimentare.

Totodată, administratorilor unui club din Capitală le-au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 24.750 lei, fiind dispusă şi măsura complementară de suspendare a activităţii conform Legii 349/2002, de către Poliţia Sectorului 3, pentru nerespectarea cu repetabilitate a prevederilor privind interzicerea fumatului în localurile publice. Au fost confiscate băuturi alcoolice în valoare de 11.600 lei. 

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – API
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – ...
Constructorul austriac Porr a început organizarea de șantier pe secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș din Autostrada Sibiu - Pitești, a anunțat duminică Asociația Pro Infrastructură (API).......
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
După ce Economica a publicat materialul referitor la posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori, așa cum ...
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Preşedintele bulgar Rumen Radev a calificat drept cinic refuzul unor parteneri din UE de a primi ţara sa în spaţiul Schengen, ...
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
O agenţie de plasare a forţei de muncă recrutează 300 de oameni care vor să lucreze pe nave de croazieră în 2023. ...