1EUR = 4.8288 RON | Bucureşti 17 º

Finanţe şi bănci

Agenţia de rating Fitch, cu ochii pe Banca Transilvania în urma preluării Volksbank România

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a plasat luni sub supraveghere calificativele Băncii Transilvania (BT) pentru datoriile în valută pe termen lung, situate în prezent la "BB minus", şi ratingul de viabilitate "bb minus", după anunţul privind preluarea Volksbank România, informează un comunicat de presă al Fitch.

15 dec, 2014 | Agerpres

Săptămâna trecută, preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, a anunţat că Banca Transilvania a achiziţionat 100% din acţiunile Volksbank România de la Osterreichische Volksbanken AG, Groupe BPCE, DZ BANK AG şi WGZ BANK AG, şi ţinteşte locul doi pe piaţa bancară din România. Potrivit oficialilor băncii, preluarea completă se va finaliza la începutul trimestrului doi din 2015. Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii.

Fitch a precizat că plasarea sub supraveghere a calificativelor Băncii Transilvania reflectă "posibilitatea ca achiziţia Volksbank România să modifice semnificativ profilul financiar al BT, având în vedere că Volksbank este o bancă relativ mare, 43% din activele BT la finele anului 2013. Cu toate acestea, în prezent nu se poate evalua cu exactitate dacă tranzacţia va avea un impact pozitiv sau negativ asupra profilului BT în condiţiile în care detaliile financiare şi termenii acordului nu au fost dezvăluiţi", se arată în comunicatul Fitch.

Agenţia de evaluare se aşteaptă să soluţioneze plasarea sub supraveghere după finalizarea tranzacţiei şi după ce va avea suficiente informaţii cu privire la impactul asupra profilul de credit al BT. Fitch precizează că ar putea îmbunătăţi calificativele BT în situaţia în care parametrii financiari ai BT nu se vor înrăutăţi semnificativ în urma achiziţiei, iar calitatea activelor şi capitalizarea băncii se vor stabiliza. În schimb, Fitch ar putea retrograda calificativele BT în cazul în care achiziţionarea Volksbank România va avea un impact negativ semnificativ asupra parametrilor financiari ai BT.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO