1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

Extern

Agenţia Europeană a Medicamentului nu exclude ca epidemia de coronavirus să producă situații de penurii de medicamente

Agenţia Europeană a Medicamentului (AEM) afirmă că 'nu pot fi excluse' situaţii de penurii de medicamente pe măsura extinderii epidemiei de coronavirus, precizând însă că, în acest stadiu, nu a fost semnalată nicio problemă, transmite AFP, citată de Agerpres.

10 mar, 2020 | Agerpres

Pentru a contracara aceste riscuri, AEM a început o muncă de examinare a medicamentelor de uz uman sau veterinar pentru a le identifica pe cele aflate în situaţiile cu cel mai mare risc, dat fiind că marea majoritate a substanţelor active necesare fabricării lor vin din Asia, menţionează Agenţia într-un comunicat.

În cadrul Uniunii Europene a fost creat un comitet executiv - din care fac parte AEM, Comisia Europeană şi autorităţile competente din fiecare stat membru - consacrat situaţiilor de penurii de medicamente, provocate de "evenimente majore", mai arată Agenţia.

În cazul COVID-19, comitetul executiv va identifica şi coordona acţiunile europene instituite pentru a-i proteja pe pacienţii cu risc de penurie, provocată de pildă de oprirea temporară a fabricilor din zonele afectate de epidemie, sau de restricţii de transport cu impact asupra livrărilor.

Totodată, comitatul "va asigura că pacienţii şi profesioniştii din sănătate din toată Europa sunt informaţi în mod constant şi transparent despre riscurile şi acţiunile întreprinse pentru a le remedia", mai precizează AEM în comunicat.

Tensiunile legate de aprovizionarea cu medicamente s-au amplificat în ultimii ani, chiar în afara contextului de epidemie. Cauzele pot varia, dar este vorba în principal de creşterea cererii la nivel mondial şi de faptul că fabricile unde se produc substanţele active sunt situate mai ales în India şi în China.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO