1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

Finanţe şi bănci

Agenţia Fitch confirmă ratingul României, la la BBB-/BBB cu perspectivă stabilă

Agenţia de rating Fitch a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României pe termen lung în valută şi în moneda locală, la BBB-/BBB, cu perspectivă stabilă, a anunţat, duminică, într-un comunicat de presă, Ministerul Finanţelor Publice /MFP/.

01 mar, 2015 | ECONOMICA.net

Potrivit sursei citate, 'reconfirmarea rating-ului României se datorează, în primul rând, aşteptărilor pozitive privind perspectivele de creştere economică în următorii doi ani, dar şi poziţiei fiscale mai bune comparativ cu statele cu rating similar'.

'Astfel, Fitch estimează o creştere economică de 2,7% în 2015 şi de 2,8% în 2016 şi consideră că, deşi România va continua eforturile pentru atingerea obiectivului pe termen mediu privind deficitul bugetar structural de 1% din PIB, acesta se va situa la aproximativ 1,5% din PIB', se menţionează în comunicatul MFP.

Agenţia de rating apreciază că, în anul 2015, nivelul datoriei publice va atinge 39% din PIB, atât deficitul bugetar, cât şi datoria publică situându-se sub media statelor cu rating BBB.

'Continuarea procesului de consolidare fiscală şi creştere economică, convergenţa progresivă către un nivel al veniturilor înregistrat în statele cu rating mai bun decât al ţării noastre, precum şi reducerea rapidă şi susţinută a ponderii datoriei externe în perioada următoare ar putea conduce la acţiuni de îmbunătăţire a rating-ului acordat României de către Fitch', arată ministerul de resort.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO