1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

News

3.000 de turişti sunt acum pe pârtiile de pe Valea Prahovei

Potrivit autorităților, aproximativ 3.000 de turiști practică sporturi de iarnă pe pârtiile din Sinaia, Bușteni și Azuga, fiind cel mai aglomerat weekend din acest sezon pe pârtiile de mare altitudine din județ.

08 feb, 2014 | Agerpres

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roșu, a declarat, pentru AGERPRES, că în această stațiune se schiază în condiții excelente pe pârtiile de altitudine, de la Cota 2.000 stratul de zăpadă măsurând o jumătate de metru.

Aproximativ 800 de iubitori ai sporturilor de iarnă se află pe domeniul schiabil de la Cota 2.000, iar alte câteva zeci se află la baza Pârtiei Noi, deservită de telegondolă. Din cauza temperaturilor ridicate au apărut porțiuni cu pământ, astfel că turiștii pot schia și se pot da cu sania doar la baza pârtiei.

Pârtiile Kalinderu I și II din stațiunea Bușteni sunt acoperite cu un strat de zăpadă de aproximativ o jumătate de metru, peste 500 de turiști aflându-se sâmbătă la prânz pe domeniul schiabil din această stațiune.

Aglomerație este și în parcul de distracții amenajat în zonă în care funcționează mai multe instalații precum sanie tobogan, carusel, bandă de tubing și bandă transportoare pentru schiorii începători.

La Azuga, este deschisă pârtia Sorica, iar pe Cazacu se poate schia doar pe porțiunile Cazacu Variantă și Cazacu Începători.

Administratorul domeniului schiabil din stațiune, Vasile Richea, a declarat, pentru AGERPRES, că stratul de zăpadă măsoară între zece și 40 de centimetri, pe Sorica fiind unele porțiuni cu pământ care trebuie să evitate de schiori.

'Este destul de cald, avem o temperatură de plus șapte grade. Cazacu este închisă cu excepția celor două porțiuni — Variantă și Începători, iar pe Sorica avem câteva zone cu petice de pământ. Cu toate acestea, este aglomerație, avem aproximativ 1.500 de turiști. Se schiază în condiții foarte bune, iar vremea este excelentă', a spus Richea.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO