1EUR = 4.7798 RON | Bucureşti 10 º

News

Agrostar: Eliberarea adeverinţei pentru subvenţii nu va mai fi condiţionată de existenţa datoriilor la bugetul local

Eliberarea adeverinţei necesare fermierilor pentru obţinerea subvenţiilor, de către primării, nu va mai fi condiţionată de existenţa datoriilor la bugetul local, a anunţat, miercuri, Federaţia Agrostar, potrivit Agerpres.

17 feb, 2016 | Agerpres

În acest sens, Agrostar a cerut şi a obţinut de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) completarea prevederilor Ordinului 619/2015, în sensul că 'eliberarea adeverinţei nu poate fi condiţionată de existenţa datoriilor la bugetul local'.

'Această solicitare a venit ca urmare a faptului că, în anii trecuţi, au fost nenumărate cazuri în care fermierii nu au putut obţine aceste adeverinţe de la primării, deoarece înregistrau debite la bugetele locale. Ori, conform regulamentelor UE, obţinerea subvenţiilor nu poate fi condiţionată de existenţa datoriilor şi/sau de plata acestora', a declarat secretarul general al Agrostar, Horaţiu Raicu.

Totodată, Federaţia Agrostar a obţinut şi eliberarea gratuită, pentru crescătorii de animale, a adeverinţelor de către medicii veterinari.

'Federaţia Agrostar consideră că aceste adeverinţe trebuie eliberate gratuit, deoarece activităţile prestate de medicii veterinari sunt subvenţionate de stat. Este anormal să soliciţi o sumă de bani pentru a elibera o adeverinţă pentru activităţi care, oricum, sunt subvenţionate de stat sau sunt sub contract, în cazul fermelor mari', susţine secretarul general al Agrostar.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost de acord ca aceste modificări pertinente şi legale să fie cuprinse într-un Ordin ce urmează să fie emis, precizează sursa citată.

Miercuri, la Ministerul Agriculturii a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentaţii Federaţiei Agrostar, Pro Agro, LAPAR, scopul acesteia fiind ca organizaţiile membre în cadrul Comisiei de Dialog Social din Ministerul Agriculturii să îşi poată spune punctul de vedere asupra modificărilor Ordinului 619/2015, modificări iniţiate de către Ministerul Agriculturii.

Întâlnirea a venit ca urmare a faptului că, în cadrul Comisiei de Dialog social din data de 15.02.2016, cele trei organizaţii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de faptul că nu au fost consultate anterior punerii pe ordinea de zi a comisiei a propunerilor de modificare a ordinului.

Federaţia Agrostar este o federaţie sindicală din domeniul agricol şi are în componenţă peste 45.000 de membri. Este afiliată afiliată la UITA şi EFFAT la nivel european.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO