1EUR = 4.7550 RON | Bucureşti 22 º

News

AIEA apreciază că negocierile cu Iranul au fost "foarte constructive"

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a calificat drept "foarte constructive" negocierile cu Iranul, desfăşurate vineri cu privire la programul său nuclear şi a anunţat că în octombrie va avea loc o nouă reuniune, relatează AFP.

28 sep, 2013 | Mediafax

"Am convenit să ne întâlnim din nou pe 28 octombrie. Atunci vom începe negocierile substanţiale privind modul în care trebuie să fie soluţionate problemele", a declarat şeful inspectorilor AIEA Herman Nackaerts, după o reuniune de la Viena, a 11-a întâlnire de acest gen şi prima după venirea la putere a preşedintelui iranian Hassan Rohani.

Prin aceste negocieri, iniţiate la începutul lui 2012, AIEA încearcă să obţină un acces mai larg la site-uri, documente şi mărturii, pentru a contribui la soluţionarea problemelor enunţate în raportul său din noiembrie 2011.

În acest document AIEA a prezentat o serie de dovezi care arată că înainte de 2003 şi, posibil, ulterior, Iranul a lucrat la crearea unei bombe atomice, în special la baza militară Parshin, situată în apropiere de Teheran, şi pentru care agenţia a cerut acces, fără succes însă.

Oficial, Teheranul dezminte că are intenţia de a se dota cu armă nucleară, dar îşi revendică dreptul de a desfăşura activităţi nucleare, precum îmbogăţirea uraniului în scopuri paşnice.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO