1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

AIG şi-a vândut operaţiunile de asigurări din Bulgaria

Grupul american de asigurări American International Group (AIG) renunţă la operaţiunile de asigurări din Bulgaria, în urma deciziei sale de a ieşi de pe unele pieţe, transmite Novinite.

03 noi, 2016 | Agerpres

Operaţiunile din Bulgaria ale AIG au fost achiziţionate de grupul canadian Fairfax Financial Holdings Ltd cu suma de aproximativ 20 de milioane de leva.

În Bulgaria, AIG va păstra doar operaţiunile de asigurări şi un centru de servicii. Tranzacţia trebuie aprobată de autorităţile de reglementare.

Luna trecută, AIG a anunţat că îşi va vinde o parte dintre operaţiunile din America Latină şi Europa Centrală şi de Est, inclusiv din România, grupului canadian Fairfax Financial Holdings Ltd, tranzacţia ajungând la circa 240 de milioane de dolari în numerar.

AIG îşi va vinde operaţiunile din domeniul asigurărilor comerciale şi de consum din Argentina, Chile, Columbia, Uruguay, Venezuela şi Turcia. De asemenea, Fairfax va prelua drepturile asupra portofoliilor locale ale AIG din Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia şi, de asemenea, va prelua activele şi angajaţii AIG din Europa Centrală şi de Est.

'Preluarea operaţiunilor din CEE vine după recenta noastră extindere în Europa de Est prin tranzacţia QBE şi va accelera planurile noastre de creştere pe termen lung în regiune', a declarat directorul general de la Fairfax, Prem Watsa.

AIG, odată cel mai mare grup de asigurări din lume, este presat de o serie de acţionari, printre care se numără miliardarii Carl Icahn şi John Paulson, să îşi îmbunătăţească rezultatele financiare şi să se divizeze în mai multe entităţi. Directorul AIG, Peter Hancock, a respins ideea unei diviziuni, dar a promis mai multe măsuri alternative, precum vânzarea unor active, reduceri de costuri şi răscumpărări de acţiuni.

Tranzacţia cu AIG este ultima achiziţie internaţională încheiată de Fairfax, o companie înfiinţată de 1985 de omul de afaceri Prem Watsa, unul dintre cei mai importanţi investitori din Canada. La finele lui 2015, Fairfax avea active totale în valoare de 27,8 miliarde de dolari după ce a preluat operaţiunile mai multor mari companii de asigurări care s-au retras de pe pieţele mici.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO