Air France intenţionează să asigure marţi 75% din zborurile programate

Compania aeriană Air France intenţionează să asigure 75% din zboruri programate pentru ziua de marţi, când este programată să aibă loc o nouă grevă la apelul sindicatelor care solicită o majorare salarială de 6%, informează Reuters.
Economica.net - lun, 02 apr. 2018, 12:01
Air France intenţionează să asigure marţi 75% din zborurile programate

Într-un comunicat publicat luni, Air France a estimat că ar urma să fie asigurate 70% din zborurile pe distanţe lungi şi 67% din zborurile pe distanţe medii cu plecarea sau destinaţia aeroportul Charles de Gaulle din Paris. Proporţia este de 85% pentru zborurile pe distanţe scurte. Aceste previziuni se bazează pe estimările companiei potrivit căreia, apelul de grevă va fi urmat de 32% din piloţi, 20% din personalul însoţitor şi 15% din personalul la sol al Air France.

Un grup format din 11 sindicate de la Air France, care a organizat deja două greve în acest an, în zilele de 22 februarie şi 23 martie, a făcut un apel pentru organizarea unor noi greve în zilele de 3 şi 7 aprilie, în speranţa că astfel vor obţine o majorare salarială de 6%.

În paralel cu greva de la Air France, marţi 3 aprilie va demara o grevă mai amplă a angajaţilor de la compania naţională de căi ferate (SNCF), care va paraliza o mare parte a reţelei de transport din Franţa. Greva muncitorilor din sectorul feroviar, care ar urma să se întinde pe parcursul a trei luni în valuri succesive de câte două zile, ar urma să fie cea mai importantă provocare cu care se confruntă preşedintele Emmanuel Macron de al venirea sa la putere în luna mai 2017.

Sindicatele de la Air France sunt nemulţumite de politica salarială a companiei mai ales având în vedere rezultatele solide înregistrate anul trecut de Air France, în timp ce echipa managerială susţine că nu poate oferi salarii mai mari fără a pune în pericol creşterea companiei într-un sector foarte competitiv.

Grupul Air France-KLM, al doilea mare transportator aerian din Europa, este deţinut în proporţie de 17,6% de statul francez şi în ultimii ani activitatea sa a fost afectate de numeroase greve şi conflicte de muncă.

Te-ar mai putea interesa și
Rabla Plus 2021: Persoanele fizice au achiziţionat 1.662 autovehicule noi şi 6 motociclete electrice
Rabla Plus 2021: Persoanele fizice au achiziţionat 1.662 autovehicule noi şi 6 motociclete electrice
Persoanele fizice au achiziţionat 1.662 autovehicule noi, dintre care 981 pur electrice şi 681 electrice hibride, şi 6 motociclete electrice în cadrul Programului Rabla Plus 2021, informează......
Inspecţii inopinate la 12 din cele mai mari edituri din România. Consiliul Concurenței suspectează că acestea au colaborat pentru eliminarea din piață a unui alt jucător
Inspecţii inopinate la 12 din cele mai mari edituri din România. Consiliul Concurenței suspectează că acestea au colaborat ...
12 dintre cele mai mari edituri din piață și Asociația Editurilor din România sunt investigate de către Consiliul Concurenței. ...
Zborul cu balonul în Turcia și curse charter spre Egipt, noutățile Hello Holidays pentru sezonul toamnă-iarnă
Zborul cu balonul în Turcia și curse charter spre Egipt, noutățile Hello Holidays pentru sezonul toamnă-iarnă
Agenția de turism Hello Holidays mizează pentru sezonul de toamnă-iarnă pe destinații precum Turcia și Egipt.
Angajaţii magazinelor Apple vor primi bonusuri de până la 1.000 de dolari
Angajaţii magazinelor Apple vor primi bonusuri de până la 1.000 de dolari
Apple Inc. îşi va recompensa luna viitoare angajaţii din magazine cu bonusuri de până la 1.000 de dolari, o decizie ...