1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

News

Air France, KLM, Delta şi Virgin Atlantic au semnat un parteneriat care extinde accesul la pieţele americane, europene și britanice

Air France, KLM, Delta și Virgin Atlantic au anunțat semnarea unui nou parteneriat, oferind astfel o selecție mai largă de rute și progame extinse de fidelizare pasagerilor care călătoresc între Europa, Marea Britanie și America de Nord.


05 feb, 2020 | ECONOMICA.net

Noua alianță oferă clienților orare de zbor mai convenabile, flexibilitatea de a rezerva zboruri și a face check-in pe oricare dintre cei patru transportatori prin intermediul aplicațiilor mobile, site-urilor web sau agențiilor de turism.

Alte avantaje rezultate în urma acestui parteneriat pot fi considerate și cele 238 de conexiuni cu orașe din America de Nord, 98 în Europa continentală și 16 în Marea Britanie sau gama de 110 rute trans-Atlantice care operează non-stop. 

Cele patru companii aeriene nu au neglijat nici transportatorii de marfă, rețeaua îmbunătățită fiind, de asemenea, disponibilă și pentru cargo. Principalele hub-uri sunt răspândite în toate orașele reprezentative pentru noua alianță, asigurându-se conexiuni convenabile non-stop către fiecare colț al Americii de Nord, Europei și Marii Britanii prin Amsterdam, Atlanta, Boston, Detroit, Londra Heathrow, Los Angeles, Minneapolis, New York-JFK, Paris, Seattle și Salt Lake City.

„La zece ani de la prima noastră asociere cu Delta, acest nou acord este o etapă majoră care ne va consolida și mai mult prezența pe zborurile trans-Atlantice, permițând pasagerilor noștri să aleagă între patru mari companii aeriene care conlucrează în beneficiul lor", a declarat și CEO-ul Air France-KLM Group, Benjamin Smith. 

Informatii despre joint-venture-ul Air France-KLM-Delta-Virgin Atlantic

- JV reprezintă aproximativ 23 % din capacitatea trans-atlantică totală a pasagerilor și mărfurilor

- Veniturile anuale combinate ale JV sunt estimate la 13 miliarde dolari

- Peste 180.000 de angajați lucrează în cadrul celor patru companii Air France, KLM, Delta și Virgin Atlantic

- Air France, KLM și Delta se află într-un joint-venture încă din 2009, în timp ce Virgin Atlantic și Delta au încheiat un parteneriat în 2013. Instituirea unui singur joint-venture transatlantic a fost următorul pas strategic în colaborarea dintre toate cele patru companii aeriene

- În 2019 au fost lansate și primele zboruri în regim code-sharing între Air France, KLM și Virgin Atlantic. Acordul a oferit clienților Virgin Atlantic până la 58 noi rute trans-Atlantice cu plecări de pe 18 aeroporturi din Marea Britanie prin Paris și Amsterdam, în timp ce clienții Air France și KLM au avut acces la 24 noi rute spre America de Nord operate de Virgin Atlantic și Delta cu plecare din Marea Britanie, inclusiv via Londra Heathrow și Manchester.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO