Air France-KLM neagă informaţiile privind concedierea a 7.500 de angajaţi în Olanda

Operatorul aerian Air France-KLM a negat "cu fermitate" informaţiile din presa olandeză care anunţau că va concedia 7.500 de angajaţi în Olanda, sau 25% din totalul forţei de muncă, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 28 oct. 2014, 20:20
Air France-KLM neagă informaţiile privind concedierea a 7.500 de angajaţi în Olanda

„În urma informaţiilor publicate marţi de ziarul Algemeen Dagblad şi luni de publicaţia De Telegraaf, Air France-KLM neagă cu fermitate conţinutul acestor articole. Grupul nu poate permite răspândirea unor speculaţii în presa olandeză, mai ales informaţii false şi cifre false”, se arată în declaraţia Air France-KLM, al doilea transportator european.

Presa din Olanda susţine că miercuri vor fi anunţate concedierile, după prezentarea rezultatelor financiare trimestriale înregistrate de Air France-KLM. Analiştii susţin că firma ar urma să raporteze o scădere cu 6% a veniturilor şi o creştere a profitului net cu 15%, la 166 milioane de euro, în trimestrul trei din 2014.

Prin aceste măsuri KLM vrea să-şi reducă datoria prin scăderea costurilor, susţine presa olandeză.

În 17 octombrie, Air France-KLM a ajuns la un acord cu sindicatele piloţilor privind dezvoltarea subsidiarei sale low-cost Transavia, motivul grevei de 14 zile declanşate în septembrie.

Flota Transavia va fi extinsă dar sediul societăţii va rămâne în Franţa. După săptămâni de negocieri dificile, conducerea Air France şi principalul sindicat al piloţilor, SNPL, au acceptat ca flota Transavia să fie majorată cu până la 37 de avioane până în 2017. Limita maximă va fi de 40 de aeronave, faţă de 17 în prezent, conform sindicatului.

Deşi cererea greviştilor privind un contract unic pentru toţi piloţii companiei nu a fost acceptată, piloţii Air France care se vor muta de bunăvoie la Transavia îşi vor menţine actualele contracte. Piloţii Transavia zboară anual 700-800 de ore, mai mult faţă de media de 600 de ore la Air France, la zborurile pe distanţe medii.

Greva de 14 zile declanşată în septembrie avea ca scop împiedicarea dezvoltării Transavia Europe, înregistrată în Portugalia, care ar fi dus la modificarea contractelor piloţilor.

Air France este în proces de reorganizare, urmând să renunţe la 2.800 de angajaţi, pentru a face faţă concurenţei companiilor low-cost, cum ar fi EasyJet şi Ryanair.

Pierderile provocate de grevă se ridică la aproximativ 500 de milioane de euro. Mii de zboruri Air France-KLM au fost anulate în perioada 15-28 septembrie în urma unei greve a piloţilor îngrijoraţi de planurile companiei de a dezvolta subsidiara low-cost Transavia France. Cifrele publicate de Air France-KLM arată că traficul companiei în luna septembrie a scăzut cu 16,3% în cazul pasagerilor, până la 5,7 milioane, şi cu 17,7% pentru cargo.

Air France-KLM, companie la care statul francez deţine un pachet de acţiuni de aproximativ 16%, este al doilea mare transportator aerian după grupul german Lufthansa. În 2013, Air France-KLM a înregistrat o pierdere netă de 1,83 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Interdicţii de circulaţie şi program redus pentru magazine în localităţile cu rata de infectare mare – Toate regulile propuse de CNCSU prin Hotărârea 73. Excepţii pentru vaccinaţi
Interdicţii de circulaţie şi program redus pentru magazine în localităţile cu rata de infectare mare – Toate ...
Comitetul Național pentru Situații de Urgență  a adoptat Hotărârea numărul 73 prin care se propune stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19....
Rabla Plus 2021: Persoanele fizice au achiziţionat 1.662 autovehicule noi şi 6 motociclete electrice
Rabla Plus 2021: Persoanele fizice au achiziţionat 1.662 autovehicule noi şi 6 motociclete electrice
Persoanele fizice au achiziţionat 1.662 autovehicule noi, dintre care 981 pur electrice şi 681 electrice hibride, şi 6 ...
Inspecţii inopinate la 12 din cele mai mari edituri din România. Consiliul Concurenței suspectează că acestea au colaborat pentru eliminarea din piață a unui alt jucător
Inspecţii inopinate la 12 din cele mai mari edituri din România. Consiliul Concurenței suspectează că acestea au colaborat ...
12 dintre cele mai mari edituri din piață și Asociația Editurilor din România sunt investigate de către Consiliul Concurenței. ...
Zborul cu balonul în Turcia și curse charter spre Egipt, noutățile Hello Holidays pentru sezonul toamnă-iarnă
Zborul cu balonul în Turcia și curse charter spre Egipt, noutățile Hello Holidays pentru sezonul toamnă-iarnă
Agenția de turism Hello Holidays mizează pentru sezonul de toamnă-iarnă pe destinații precum Turcia și Egipt.