1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Air France-KLM neagă informaţiile privind concedierea a 7.500 de angajaţi în Olanda

Operatorul aerian Air France-KLM a negat "cu fermitate" informaţiile din presa olandeză care anunţau că va concedia 7.500 de angajaţi în Olanda, sau 25% din totalul forţei de muncă, transmite Reuters.

28 oct, 2014 | Agerpres

"În urma informaţiilor publicate marţi de ziarul Algemeen Dagblad şi luni de publicaţia De Telegraaf, Air France-KLM neagă cu fermitate conţinutul acestor articole. Grupul nu poate permite răspândirea unor speculaţii în presa olandeză, mai ales informaţii false şi cifre false", se arată în declaraţia Air France-KLM, al doilea transportator european.

Presa din Olanda susţine că miercuri vor fi anunţate concedierile, după prezentarea rezultatelor financiare trimestriale înregistrate de Air France-KLM. Analiştii susţin că firma ar urma să raporteze o scădere cu 6% a veniturilor şi o creştere a profitului net cu 15%, la 166 milioane de euro, în trimestrul trei din 2014.

Prin aceste măsuri KLM vrea să-şi reducă datoria prin scăderea costurilor, susţine presa olandeză.

În 17 octombrie, Air France-KLM a ajuns la un acord cu sindicatele piloţilor privind dezvoltarea subsidiarei sale low-cost Transavia, motivul grevei de 14 zile declanşate în septembrie.

Flota Transavia va fi extinsă dar sediul societăţii va rămâne în Franţa. După săptămâni de negocieri dificile, conducerea Air France şi principalul sindicat al piloţilor, SNPL, au acceptat ca flota Transavia să fie majorată cu până la 37 de avioane până în 2017. Limita maximă va fi de 40 de aeronave, faţă de 17 în prezent, conform sindicatului.

Deşi cererea greviştilor privind un contract unic pentru toţi piloţii companiei nu a fost acceptată, piloţii Air France care se vor muta de bunăvoie la Transavia îşi vor menţine actualele contracte. Piloţii Transavia zboară anual 700-800 de ore, mai mult faţă de media de 600 de ore la Air France, la zborurile pe distanţe medii.

Greva de 14 zile declanşată în septembrie avea ca scop împiedicarea dezvoltării Transavia Europe, înregistrată în Portugalia, care ar fi dus la modificarea contractelor piloţilor.

Air France este în proces de reorganizare, urmând să renunţe la 2.800 de angajaţi, pentru a face faţă concurenţei companiilor low-cost, cum ar fi EasyJet şi Ryanair.

Pierderile provocate de grevă se ridică la aproximativ 500 de milioane de euro. Mii de zboruri Air France-KLM au fost anulate în perioada 15-28 septembrie în urma unei greve a piloţilor îngrijoraţi de planurile companiei de a dezvolta subsidiara low-cost Transavia France. Cifrele publicate de Air France-KLM arată că traficul companiei în luna septembrie a scăzut cu 16,3% în cazul pasagerilor, până la 5,7 milioane, şi cu 17,7% pentru cargo.

Air France-KLM, companie la care statul francez deţine un pachet de acţiuni de aproximativ 16%, este al doilea mare transportator aerian după grupul german Lufthansa. În 2013, Air France-KLM a înregistrat o pierdere netă de 1,83 miliarde de euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO