1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

News

Airbus a primit în 2013 un număr record de comenzi, dar rivalul Boeing a livrat mai multe aeronave

Grupul european Airbus a primit anul trecut 1.619 comenzi pentru construcţia de aeronave, un număr record, faţă de 1.531 anunţate de rivalul Boeing, însă constructorul american a livrat pentru al doilea an consecutiv mai multe avioane decât Airbus.

13 ian, 2014 | Mediafax

Obiectivul iniţial al Airbus viza peste 1.200 comenzi în 2013.

"Am livrat anul trecut cel puţin cât ne-am propus, iar în anumite privinţe, precum comenzile, chiar am depăşit obiectivele", a declarat directorul general al Airbus, Fabrice Bregier, citat de cotidianul Financial Times.

Grupul european a livrat anul trecut 626 avioane, uşor sub cifra anunţată de Boeing, de 648 de unităţi, şi a rămas pentru al doilea an consecutiv pe poziţia a doua la nivel global.

Numărul de avioane livrate de Airbus este, însă, al doilea cel mai ridicat din istoria industriei aeronautice, depăşit doar de rezultatul şi mai bun al Boeing, a declarat directorul operaţional pentru clienţi al grupului european, John Leahy.

Airbus a încheiat anul trecut cu un total al comenzilor pentru 5.559 aeronave, în valoare de 809 miliarde de dolari la preţurile de catalog. Boeing înregistrează comenzi totale de 5.080 de avioane.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO