1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 35 º

Extern

AirFrance-KLM a pierdut 70 milioane euro în decembrie, din cauza atentatelor de la Paris

Atentatele jihadiste de la Paris, din 13 noiembrie, au provocat companiei aeriene Air France- KLM pierderi de circa 70 milioane euro în decembrie, relatează agenţia EFE.

11 ian, 2016 | Agerpres

Impactul atentatelor s-a făcut simţit în special în ceea ce priveşte gradul de ocupare al avioanelor de pe liniile spre America de Nord şi Asia şi în particular în cazul curselor spre/dinspre Japonia, a menţionat compania francezo-olandeză, într-un comunicat privind datele de trafic pe luna trecută.

Efectul negativ s-a atenuat 'în mod clar' în ultimele două săptămâni din decembrie, au subliniat reprezentanţii companiei, precizând că, dacă se face abstracţie de atentate, venitul pe kilometru/loc din oferta sa a scăzut comparativ cu decembrie 2014.

În decembrie, traficul de pasageri înregistrat de grupul aerian a crescut cu 1,1% comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar rata de ocupare a scăzut cu două zecimi, la 82,9%.

Aeronavele Air France-KLM au transportat, în total, 6,721 milioane pasageri în decembrie.

Dacă se face o analiză a conexiunilor pe zone geografice, compania a înregistrat o scădere de 4,2% în cazul zborurilor spre Asia şi de 2% al celor pe distanţă medie şi scurtă, dar s-au înregistrat creşteri în ceea ce priveşte conexiunile cu America de Nord (4%), America Latină (2,9%), Africa şi Orientul Mijlociu (5,7%)

Filiala low cost Transavia a înregistrat o creştere de 7,6 %, însă gradul de ocupare al aeronavelor sale - în contextul unui avans semnificativ al ofertei - a scăzut cu un punct procentual, la 83,2%.

În ceea ce priveşte transportul de mărfuri, luna trecută s-a înregistrat o scădere de 7,8%, cu un grad de ocupare de 62,5%, cu opt zecimi mai puţin comparativ cu decembrie 2014.

La nivelul întregului an 2015, creşterea traficului grupului a fost de 3%, 89,821 milioane pasageri călătorind cu aeronavele Air France-KLM

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO