1EUR = 4.7748 RON | Bucureşti 16 º

News

Ajutoare de urgenţă de 1,65 milioane de lei pentru 470 de familii şi persoane singure aflate în situaţii critice

Un număr de 470 de familii şi persoane singure aflate în situaţii critice vor primi ajutoare de urgenţă în valoare de 1,648 milioane de lei, în baza anchetelor sociale efectuate de agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, informează Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

04 feb, 2020 | Agerpres

Potrivit unei Hotărâri în acest sens, aprobate marţi de Guvern, o sumă de 344.500 lei va ajunge la 59 familii şi persoane singure din judeţele Alba, Bacău, Botoşani, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti, care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii care au afectat atât locuinţele, anexele gospodăreşti, cât şi bunurile de folosinţă îndelungată.

Totodată, aproape 1,284 milioane de lei vor fi acordaţi pentru 407 familii şi persoane singure din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti care au probleme grave de sănătate sau se află în situaţii deosebite care pot conduce la riscul de excluziune socială.

O sumă de 4.000 lei va fi acordată pentru o familie din judeţul Neamţ, care se află în situaţie de necesitate cauzată de inundaţii, iar 15.800 lei pentru un număr de 3 familii din judeţele Dâmboviţa, Iaşi şi Neamţ, care se află în situaţii de necesitate cauzate de accidente.

"Potrivit datelor consemnate în anchetele sociale, familiile pentru care se propune acordarea ajutoarelor de urgenţă au membri cu grave afecţiuni de sănătate, care necesită tratamente medicale de durată şi intervenţii chirurgicale costisitoare, care nu sunt suportate în totalitate de către casele judeţene de asigurări de sănătate. Mai mult, în cazul unora dintre familii situaţia este agravată de faptul că au mai mulţi membri bolnavi foarte grav, copii şi adulţi deopotrivă, iar în cazul altora e nevoie de sprijin şi pentru achiziţionarea de proteze medicale. Nu în ultimul rând, printre cei vizaţi de actul normativ se află şi persoane care fie nu au loc de muncă, fie au capacitatea de muncă redusă, iar veniturile lor provin din ajutoare sociale, pensii, alocaţii de stat pentru copii, indemnizaţii pentru persoane cu handicap, alocaţii pentru susţinerea familiei. Ajutoarele de urgenţă aprobate de Executiv vor fi suportate din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale", precizează instituţia.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO