1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Finanţe şi bănci

Guvernul a făcut birou online de sesizări și informări. Orice român poate reclama banca ce nu îi amâna ratele, sesizarea va fi analizată de stat

Cetățenii care au acum nevoie de facilitățile oferite prin lege au la dispoziție un portal guvernamental prin care pot trimite direct solicitările fiecărei instituții în parte. Mai important, aici ei pot depune și sesizări dacă băncile refuză să le amâne plata ratelor conform ultimelor reglementări.

08 apr, 2020 | ECONOMICA.net

Anunțul a fost făcut de ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, pe pagina sa de facebook. Referitor la domeniul său, portalul permite tuturor celor care au fost refuzați de bănci în solicitările de a li se amâna ratele să informeze despre acest lucru Ministerul de Finanțe, care va analiza fiecare caz.

Iată integral postarea ministrului de Finanțe:

“Formularul pentru sesizări legate de amânarea ratelor la credite acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare este disponibil pe site-ul: https://aici.gov.ro. Sesizările vor fi analizate de către conducerea MFP cu celeritate, astfel încât să identificăm instituțiile care nu respectă prevederile OUG 37 și normele de aplicare.

Platforma https://aici.gov.ro are ca scop facilitarea accesului cetățeanului la serviciile publice prin eliminarea timpului de deplasarea până la instituție, a contactului fizic direct cu personalul instituției și prin reducerea timpului de răspuns. Autoritatea pentru Digitalizarea României va inrola, etapizat, toate instituțiile publice din Români în platforma https://aici.gov.ro”

Portalul nu se referă doar la petiții pe care le pot trasmite, electronic, cei cu rate pentru a sesiza statul că băncile nu respectă legea, ci permite intercațiunea directă cu fiecare instituție pentru accesarea celelaltor măsuri de sprijin-șomaj tehnic, indemnizatii pentru profesii liberale, etc.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO