1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

News

Ajutor de stat de 150 de milioane de euro pentru sistemele de termoficare din țară. Bucureștiul nu intră în schemă

Guvernul a aprobat schema de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor în dezvoltarea infrastructurii de termoficare. Sunt disponibili 150 de milioane de euro.

31 iul, 2020 | | ECONOMICA.net

Ordinul care aprobă schema de ajutor de stat a fost publicat în Monitorul Oficial, iar cele 150 de milioane de euro sunt bani europeni veniți prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM 2014-2020).

Banii pot merge în două direcții.

Prima direcție sunt proiecte integrate de termoficare în șapte orașe – Botoșani, Oradea, Iași, Râmnicu Vâlcea, Bacău, Timișoara, Focșani, “pentru continuarea investițiilor începute în perioada 2007-2013 prin POS Mediu 2007-2013, în vederea asigurării sustenabilității investițiilor inițiale orientate spre îmbunătățirea calității aerului și luând în considerare evoluțiile în domeniul eficienței energetice la nivelul centrelor urbare”.

Citește și:

Starea jalnică a termoficării: reparații și investiții puține, pierderi masive, debranșări în creștere. Raport ANRE

A doua direcție: orice alt oraș în afara celor șapte care vine cu proiecte de termoficare integrate, cu excepția localităților din zona București-Ilfov.

Nu se finanțează proiecte care presupun investiții în prroducția de energie termică, ci doar în distribuție și eficiență energetică. Beneficiarii sunt unitățile administrativ-teritoriale, iar fiecare proiect propus beneficiază de o finanțare de maximum 20 de milioane de euro.

Cei 150 de milioane de euro, bugetul total al schemei, trebuie folosiți în perioada 2020-2023 (inclusiv)

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO