Ajutorul umanitar rus va fi furnizat sub egida Crucii Roşii – Kremlin

- Preşedintele rus Vladimir Putin a convenit asupra faptului că ajutorul umanitar acordat populaţiei din estul Ucrainei va fi furnizat sub egida Crucii Roşii şi în acord cu autorităţile ucrainene, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează AFP.
Economica.net - mie, 27 aug. 2014, 09:39
Ajutorul umanitar rus va fi furnizat sub egida Crucii Roşii - Kremlin

‘Acest ajutor va fi furnizat sub egida Crucii Roşii şi în deplină coordonare cu autorităţile ucrainene’, a declarat Peskov într-un interviu acordat agenţiei de presă ITAR-TAS.

Necesitatea de a acorda ajutor umanitar, dat fiind agravarea catastrofei umanitare din estul Ucrainei, a fost subliniată în timpul summitului regional de la Minsk, la care au participat, marţi, preşedintele rus şi omologul său ucrainean Petro Poroşenko.

În timpul summitului, Putin l-a acuzat pe Poroşenko de faptul că ‘neagă complexitatea situaţiei umanitare’, care ‘nu poate fi descrisă altfel decât ca fiind catastrofală’. De asemenea, potrivit liderului rus, el ar fi discutat cu Poroşenko ‘posibilitatea şi necesitatea unui ajutor umanitar pentru Doneţk şi Lugansk’, bastioane proruse din estul Ucrainei, unde peste 2.200 de persoane au fost ucise de la începutul luptelor între separatiştii proruşi şi forţele loiale Kievului.

‘Am convenit asupra modului în care vom conlucra urmând această pistă’, a declarat Putin. ‘Nu vreau să mă hazardez pe moment, însă în linii mari am încheiat aici (la Minsk) unele acorduri’.

Luni, ministrul afacerilor externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a anunţat trimiterea unui al doilea convoi umanitar rus, precizând că Moscova i-a trimis Kievului ‘o notă oficială’ cu privire la acest lucru.

Un prim convoi, care potrivit Moscovei transporta 1.800 de tone de ajutor, a traversat vinerea trecută, după mai multe zile de aşteptare, frontiera ruso-ucraineană şi a ajuns la Lugansk, fără autorizaţia Kievului şi fără a fi verificat de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR). Din acest motiv, Kievul a denunţat o ‘invazie directă’ din partea Rusiei.

Te-ar mai putea interesa și
1,2 km de conductă de termoficare reabilitați, dați în folosință în București
1,2 km de conductă de termoficare reabilitați, dați în folosință în București
Compania Municipală Energetica Servicii București a realizat probele de presiune pentru încă două tronsoane de conductă magistrală de termoficare, în Obiectivul 4 – Magistrala II-III......
Zilele însorite și calde vor alterna cu cele ploioase și reci în luna mai – prognoză ANM
Zilele însorite și calde vor alterna cu cele ploioase și reci în luna mai – prognoză ANM
Vremea va fi instabilă în luna mai, zilele însorite şi calde, uneori chiar caniculare, alternând cu zilele reci şi ...
Mesaj important de la Ryanair pentru toți cei care zboară spre Marea Britanie
Mesaj important de la Ryanair pentru toți cei care zboară spre Marea Britanie
Ryaniar, cea mai mare companie aeriană din Europa, a transmis un anunț important pasagerilor care zboară spre și dinspre ...
Porți de protecție la metrou: Ce se mai întâmplă cu proiectul – pilot din stația Berceni
Porți de protecție la metrou: Ce se mai întâmplă cu proiectul – pilot din stația Berceni
Poarta de protecție din cadrul proiectului - pilot din stația de metrou Berceni a fost omologată și urmează să fie ...