Coronavirus în România – Două cazuri noi, confirmate oficial astăzi. Unul în Timiş şi celălalt în Suceava

CORONAVIRUS în România - Două cazuri noi de îmbolnăviri de coronavirus au fost confirmate astăzi la un adolescent de 16 ani, nepotul bărbatului de 47 de ani, din Timişoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de marţi. În judeţul Suceava, o persoană în vârstă de 71 de ani a fost confirmată.
Economica.net - mie, 04 mart. 2020, 12:09
Coronavirus în România - Două cazuri noi, confirmate oficial astăzi. Unul în Timiş şi celălalt în Suceava

Totalul cazurilor de îmbolnăviri în România, de la începutul epidemiei, a ajuns la şapte.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a confirmat al cincilea caz de îmbolnăvire de Coronavirus. Este vorba despre o persoană din judeţul Timiş care a intrat în cotact cu pacientul diagnosticat ieri (3 martie 2020).

„Conform primelor informaţii din partea DSP Timiş, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase ‘Victor Babeş’ din Timişoara”, arată miercuri sursa citată.

Conform aceleiaşi surse, rezultatele de miercuri ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative şi urmează, potrivit procedurii, un nou test la distanţă de 24 de ore faţă de ultimul realizat.

„Toate analizele efectuate astăzi sunt negative, cu excepţia unui contact din familia bărbatului. Este vorba despre băiatul de 16 ani, care va fi adus cu izoleta la spital pentru internare”, a afirmat dr. Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Cei doi pacienţi depistaţi pozitiv cu noul coronavirus COVID-19 (femeia şi bărbatul, n.r.), internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ‘Dr.Victor Babeş’ Timişoara, sunt cu stare generală bună, asimptomatici, au informat reprezentanţii DSP Timiş.

Potrivit DSP Timiş, miercuri s-au lucrat 19 probe recoltate de către reprezentanţii DSP Timiş de la contacţii celor două cazuri cu COVID-19, respectiv 14 probe pentru contacţii pacientei şi 5 probe pentru contacţii pacientului. Tot miercuri, personalul de specialitate al DSP Timiş a recoltat probe pentru contacţii apropiaţi ai pacientei depistate pozitiv, aflaţi în a 13-a zi de la ultimul contact cu aceasta.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi, al patrulea caz de coronavirus din România, un bărbat de 47 de ani din Timişoara, care a fost în avion cu femeia depistată pozitiv în februarie şi care s-a întors din Italia. Bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în acelaşi avion, în partea dreaptă a acesteia, în data de 20 februarie 2020, cu o cursă care se întorcea din Italia. Din data de 28 februarie, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia, rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare fiind negative.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă mult aşteptată pentru mediul de afaceri, în valoare de 500 de milioane......
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale ...