Update: Al noulea caz de coronavirus confirmat în România. Un bărbat din Hunedoara venit din Italia

Al noulea caz de coronavirus a fost confirmat în România. Este vorba de un bărbat in varsta de 40 de ani din Hunedoara, care se afla în izolare la domiciliu din 26 februarie, când revenise în țară din Bergamo (Italia). Lui i-au fost recoltate probe de sange joi, dupa ce a avut simptome de febra, informează Grupul de Comunicare Strategică.. El este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara și a fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact.
Economica.net - vin, 06 mart. 2020, 11:29
Update: Al noulea caz de coronavirus confirmat în România. Un bărbat din Hunedoara venit din Italia

 

 

 

Autorităţile anunţă confirmarea unui alt caz de infectare cu noul coronavirus în România – al optulea – un bărbat de 51 de ani din Olt

Potrivit unui comunicat transmis de Grupul de Comunicare Strategică, bărbatul a călătorit din Italia în acelaşi autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, fiind contact direct al acestuia.

La momentul actual, pacientul se află în izolare la domiciliu, precizează sursa citată.

Trei români printre persoanele infectate cu COVID-19 în Italia

Trei cetăţeni români se află printre persoanele infectate cu COVID-19 în Italia, informează, vineri, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

„Potrivit datelor obţinute în cursul zilei de ieri de către reprezentanţii Ambasadei României la Roma şi ai oficiilor consulare la nivel local, până în prezent, au fost identificaţi 3 cetăţeni români printre persoanele infectate cu COVID-19 pe teritoriul acestui stat”, precizează sursa citată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Astfel, Consulatul General al României la Trieste a fost informat de către autorităţile locale din provincia Treviso cu privire la confirmarea unui caz în regiune, persoana având dublă cetăţenie, română şi a Republicii Moldova.

De asemenea, autorităţile locale de la Cremona au confirmat existenţa unui cetăţean român depistat pozitiv în regiunea Lombardia, iar un al treilea caz, persoană cu dublă cetăţenie, româno-italiană, a fost confirmat în Bologna, în provincia Emilia-Romagna.

„Ambasada României la Roma, prin intermediul task force-ului constituit la nivelul misiunii diplomatice, precum şi oficiile consulare române din Republica Italiană continuă demersurile specifice pentru obţinerea unor informaţii suplimentare din partea autorităţilor italiene cu atribuţii în gestionarea situaţiei”, se arată în comunicat.

MAE iterează importanţa respectării cu stricteţe a recomandărilor autorităţilor italiene, precum şi necesitatea manifestării unei responsabilităţi individuale cu privire la respectarea măsurilor de prevenţie, inclusiv din perspectiva limitării răspândirii virusului.

În acest context, MAE reaminteşte că cetăţenii români din străinătate care doresc să solicite informaţii despre modul în care se manifestă virusul COVID-19, modalităţi de prevenire a îmbolnăvirii şi conduita preventivă pot apela numărul +4021.320.20.20. Linia telefonică este destinată strict informării cetăţenilor români şi nu este un număr de urgenţă. De asemenea, detalii actualizate sunt disponibile şi pe site-ul MAE, în secţiunea dedicată COVID-19 (http://www.mae.ro/node/51759).

Te-ar mai putea interesa și
Al doilea an Covid-19: Fondul din care e finanţat sistemul asigurărilor sociale de sănătate are deja deficit de 2 miliarde de lei, de peste două ori mai mare decât anul trecut – analiză
Al doilea an Covid-19: Fondul din care e finanţat sistemul asigurărilor sociale de sănătate are deja deficit de 2 miliarde ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate, din care e finanţat sistemul asigurărilor sociale de sănătate, are deficit de peste 2 miliarde de lei în primele două luni din 2021, cel......
Puterea de la Havana a decis să le permită cubanezilor să taie vite și să vândă carne de vită
Puterea de la Havana a decis să le permită cubanezilor să taie vite și să vândă carne de vită
Autorităţile cubaneze au anunţat relaxarea unei interdicţii introdusă în urmă cu mai multe decenii cu privire la vânzările ...
Peste 73.200 de firme din sectorul HoReCa ar putea să beneficieze de ajutoare de stat
Peste 73.200 de firme din sectorul HoReCa ar putea să beneficieze de ajutoare de stat
Peste 73.200 de companii din sectorul HoReCa ar putea beneficia de o schemă de ajutor de stat cu un buget de 500 de milioane ...
Fitch ia în calcul să amâne până anul viitor deciziile referitoare la ratingurile mai multor țări
Fitch ia în calcul să amâne până anul viitor deciziile referitoare la ratingurile mai multor țări
Agenţia de evaluare Fitch a anunţat miercuri că este posibil să aştepte până anul viitor înainte de a lua o decizie ...