Update: Al noulea caz de coronavirus confirmat în România. Un bărbat din Hunedoara venit din Italia

Al noulea caz de coronavirus a fost confirmat în România. Este vorba de un bărbat in varsta de 40 de ani din Hunedoara, care se afla în izolare la domiciliu din 26 februarie, când revenise în țară din Bergamo (Italia). Lui i-au fost recoltate probe de sange joi, dupa ce a avut simptome de febra, informează Grupul de Comunicare Strategică.. El este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara și a fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact.
Economica.net - vin, 06 mart. 2020, 11:29
Update: Al noulea caz de coronavirus confirmat în România. Un bărbat din Hunedoara venit din Italia

 

 

 

Autorităţile anunţă confirmarea unui alt caz de infectare cu noul coronavirus în România – al optulea – un bărbat de 51 de ani din Olt

Potrivit unui comunicat transmis de Grupul de Comunicare Strategică, bărbatul a călătorit din Italia în acelaşi autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, fiind contact direct al acestuia.

La momentul actual, pacientul se află în izolare la domiciliu, precizează sursa citată.

Trei români printre persoanele infectate cu COVID-19 în Italia

Trei cetăţeni români se află printre persoanele infectate cu COVID-19 în Italia, informează, vineri, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

„Potrivit datelor obţinute în cursul zilei de ieri de către reprezentanţii Ambasadei României la Roma şi ai oficiilor consulare la nivel local, până în prezent, au fost identificaţi 3 cetăţeni români printre persoanele infectate cu COVID-19 pe teritoriul acestui stat”, precizează sursa citată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Astfel, Consulatul General al României la Trieste a fost informat de către autorităţile locale din provincia Treviso cu privire la confirmarea unui caz în regiune, persoana având dublă cetăţenie, română şi a Republicii Moldova.

De asemenea, autorităţile locale de la Cremona au confirmat existenţa unui cetăţean român depistat pozitiv în regiunea Lombardia, iar un al treilea caz, persoană cu dublă cetăţenie, româno-italiană, a fost confirmat în Bologna, în provincia Emilia-Romagna.

„Ambasada României la Roma, prin intermediul task force-ului constituit la nivelul misiunii diplomatice, precum şi oficiile consulare române din Republica Italiană continuă demersurile specifice pentru obţinerea unor informaţii suplimentare din partea autorităţilor italiene cu atribuţii în gestionarea situaţiei”, se arată în comunicat.

MAE iterează importanţa respectării cu stricteţe a recomandărilor autorităţilor italiene, precum şi necesitatea manifestării unei responsabilităţi individuale cu privire la respectarea măsurilor de prevenţie, inclusiv din perspectiva limitării răspândirii virusului.

În acest context, MAE reaminteşte că cetăţenii români din străinătate care doresc să solicite informaţii despre modul în care se manifestă virusul COVID-19, modalităţi de prevenire a îmbolnăvirii şi conduita preventivă pot apela numărul +4021.320.20.20. Linia telefonică este destinată strict informării cetăţenilor români şi nu este un număr de urgenţă. De asemenea, detalii actualizate sunt disponibile şi pe site-ul MAE, în secţiunea dedicată COVID-19 (http://www.mae.ro/node/51759).

Te-ar mai putea interesa și
Şoferii autovehiculelor din România nu vor mai fi obligați să prezinte documentul Carte Verde la intrarea în Muntenegru și Marea Britanie
Şoferii autovehiculelor din România nu vor mai fi obligați să prezinte documentul Carte Verde la intrarea în Muntenegru ...
Conducătorii autovehiculelor din România nu vor mai fi obligați să prezinte documentul Carte Verde la intrarea în Muntenegru și Marea Britanie, conform unui comunicat al Biroului......
Nordis Group va dezvolta un nou ansamblu rezidenţial în Bucureşti, cu o valoare de 15 milioane de euro
Nordis Group va dezvolta un nou ansamblu rezidenţial în Bucureşti, cu o valoare de 15 milioane de euro
Nordis Group, dezvoltator imobiliar specializat în construcţia de imobile de lux, va construi un nou ansamblu exclusivist ...
Zona minei Roşia Montană a fost înscrisă în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO
Zona minei Roşia Montană a fost înscrisă în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO
Peisajul minier Roşia Montană a fost înscris în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO, a anunţat marţi preşedintele ...
CE anunţă că 70% dintre adulţii europeni au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19
CE anunţă că 70% dintre adulţii europeni au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19
Şaptezeci la sută dintre adulţii din Uniunea Europeană au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, a ...