1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 11 º

News

Al treilea Bush la Casa Albă? Jeb Bush, fratele lui George W. Bush, şi-a lansat candidatura pentru 2016

Jeb Bush, unul dintre fiii fostului preşedinte american George H. W. Bush (1989-1993) şi frate mai mic al fostului preşedinte George W. Bush (2001-2009), a anunţat marţi prima etapă a candidaturii sale pentru alegerile prezidenţiale din 2016, el fiind primul republican care se lansează oficial în cursa pentru Casa Albă, relatează AFP.

16 dec, 2014 | Agerpres

"Am decis să explorez activ posibilitatea de a candida la preşedinţia Statelor Unite", a anunţat Jeb Bush într-un mesaj pe Facebook, ceea ce corespunde în mod tradiţional primei etape a unei candidaturi la alegerile primare.

"În ianuarie, preconizez de asemenea stabilirea unui Leadership PAC pentru a mă ajuta să angajez dialogul cu cetăţenii pe cuprinsul SUA pentru a discuta despre provocările cele mai importante cu care se confruntă ţara noastră", a scris Jeb Bush. Un comitet Leadership PAC permite strângerea de fonduri şi finanţarea deplasărilor unui politician.

Jeb Bush a fost guvernator al statului Florida (sud) în perioada 1999-2007 şi în prezent conduce o fundaţie pentru reforma sistemului educativ.

În discursurile sale, Jeb Bush se prezintă drept un republican pragmatic, în special pe tema imigraţiei, în care el se opune aripii dure a Partidului Republican, ostilă reglementării situaţiei celor fără acte.

De mai multe luni, el afirmă în mod deschis că reflectează la ideea de a se lansa în cursa pentru alegerile primare republicane, care vor debuta la începutul anului 2016, în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2016.

Dar, contrar alegerilor primare la democraţi, unde Hillary Clinton este în acest stadiu considerată favorită, opţiunile sunt deschise la republicani, unde mai mult de zece candidaţi serioşi intenţionează să se prezinte, îndeosebi guvernatorul de New Jersey (est) Chris Christie, fostul guvernator Mike Huckabee şi senatorii Rand Paul, Ted Cruz şi Marco Rubio.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO