1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 15 º

Extern

Al treilea grup financiar britanic anunţă îngheţarea fondului său imobiliar

M&G, divizie a grupului de asigurări Prudential, a anunţat, marţi, că a decis să suspende tranzacţionarea acţiunilor la unul din fondurile sale imobiliare din Marea Britanie, din cauza volumului mare de cereri de retragere venite de la investitori speriaţi de consecinţele Brexit, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

05 iul, 2016 | Agerpres

În urma acestei decizii, M&G a devenit al treilea manager de investiţii care a decis să îşi îngheţe fondul imobiliar concentrat pe Marea Britanie, după ce Aviva Investors a luat o decizie similară în dimineaţa acestei zile, iar Standard Life Investments a făcut acelaşi lucru luni.

'Retragerile investitorilor în fond au crescut semnificativ, din cauza gradului ridicat de incertitudine în legătură cu piaţa imobiliară din Marea Britanie, după rezultatul referendumului. Cererile de retragere au atins un punct la care M&G crede că poate proteja cel mai bine interesele acţionarilor fondului, prin suspendarea temporară a tranzacţiilor', a explicat firma M&G Investments, într-un comunicat de presă.

M&G precizează că ordinele plasate începând de luni, 4 iulie, ora 11.00 GMT, nu vor fi procesate până la ridicarea suspendării, care va fi revizuită după 28 de zile.

Fondul respectiv, Property Portfolio, a investit în aproximativ 178 de active imobiliare comerciale din sectorul distribuţiei, industriei şi birourilor. În prezent, acest fond gestionează în Marea Britanie active imobiliare în valoare de aproximativ 4,4 miliarde lire sterline (5,2 miliarde de euro).

După votul cu privire la Brexit, întregul sector al construcţiilor şi imobiliar din Marea Britanie trece printr-o perioadă dificilă, acţiunile companiilor din acest sector înregistrând scăderi semnificative marţi la bursa de la Londra.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO