1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Albania a adoptat bugetul pe 2014

Parlamentul de la Tirana a adoptat sâmbătă seară bugetul Albaniei pe anul 2014 în valoare totală de 3,25 miliarde de euro, fiind prevăzute un deficit de 654 de milioane de euro şi o creştere economică de 2%, scrie AFP.

29 dec, 2013 | Agerpres

"Nu este vorba despre un buget de criză, ci despre un proiect foarte clar de schimbare şi de relansare a economiei", a declarat premierul albanez, socialistul Edi Rama, aflat la putere de peste trei luni.

Autoritățile albaneze au încheiat la jumătatea lunii decembrie un acord cu Fondul Monetar Internațional (FMI) cu privire la un împrumut de 300 de milioane de euro pentru a susţine redresarea economiei şi a menţine stabilitatea macroeconomică.

Împrumutul ar urma să servească pentru evitarea creşterii datoriei publice, în prezent la peste 67% şi care va ajunge în 2014 la 74,8% din Produsul Intern Brut, potrivit previziunilor anunţate de autorităţi.

Guvernul de la Tirana a prevăzut în buget un fond de 250 de milioane de euro pentru rambursarea datoriei statului către sectorul privat.

Investiţiile şi cheltuielile se ridică la 475 de milioane de euro, conform programului economic elaborat de executiv.
Opoziția de dreapta a criticat vehement bugetul pe care l-a calificat ca "profund nedrept, arbitrar".

Ea a anunţat organizarea unor manifestaţii împotriva politicii economice a autorităților.
Albania, care aspiră să adere la Uniunea Europeană, se confruntă cu o rată oficială a șomajului de 12,75% din totalul populaţiei active.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO