1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Alcatel-Lucent, noi paşi pentru dezvoltarea tehnologiei 5G

Alcatel-Lucent a coordonat tehnic şi finalizat în luna iulie a acestui an proiectul 5GNOW, recunoscut de Comisia Europeană pentru precizia cu care avansează în demersul de dezvoltare a noii generaţii de reţele mobile (5G) şi pentru creşterea competitivităţii pe piaţa europeană, potrivit unui comunicat al companiei.

20 aug, 2015 | Agerpres

În următorii ani este de aşteptat ca reţelele mobile să deservească miliarde de dispozitive şi să satisfacă cerinţe pentru diferite tipuri de trafic de date. Reţelele 5G trebuie configurate pentru a satisface pe de-o parte traficul video, dar şi creşterea continuă a traficului de pe dispozitive mobile sau cu senzori low-end, dispozitive portabile inteligente, automobile sau roboţi industriali conectaţi în reţea în toată lumea. Rezultatele obţinute în acest proiect de pionierat de Alcatel-Lucent vor permite operatorilor de comunicaţii mobile să satisfacă cererea mare pentru aplicaţii, se precizează în comunicat.

Programul 5GNOW a identificat noi posibilităţi de creştere de 100 de ori a numărului dispozitivelor conectate în reţea şi pentru modul în care reţeaua poate reacţiona de 50 de ori mai rapid. Astfel, oraşele inteligente, aparatura inteligentă şi mediile IoT se vor putea conecta în timp real la reţelele globale fără o programare prealabilă a alocării traficului de date necesar.

'Reţelele mobile devin rapid puntea de legătură între toate tipurile de comunicaţii. Creşterea traficului industrial, camerele de monitorizare a traficului, senzorii, precum şi creşterea continuă a traficului de date în rândul consumatorilor finali vor genera schimbări radicale la nivelul reţelelor actuale. Planul nostru pentru reţeaua 5G are în vedere consolidarea eficientă a reţelei, care le va permite furnizorilor de servicii mobile să menţină calitatea serviciilor în conformitate cu aşteptările utilizatorilor şi să permită instalarea unor noi servicii şi aplicaţii, precum cele de tipul IoT şi M2M', a declarat Tod Sizer, director al Departamentului de Cercetare Wireless la Bell Labs Stuttgart.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO