1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Alegerea unui consorţiu care să se ocupe de listarea Hidroelectrica ar putea fi decisă în septembrie. Listarea în 2019

Comisia care se ocupă de privatizarea Hidroelectrica ar putea decide în septembrie demararea procedurilor pentru alegerea unui nou consorţiu care să se ocupe de listare, iar acesta ar avea loc anul viitor, a declarat, joi, preşedintele Directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea, la conferinţa "Investor Days 2018", organizată de Fondul Proprietatea.

06 sep, 2018 | Agerpres

"În septembrie vom putea lua o decizie în legătură cu lansarea unei proceduri de achiziţie cu privire la selectarea consorţiului de listare....Atâta vreme cât există HG-ul de listare, noi ne desfăşurăm activitatea normal. Trebuie să reluăm procedura de achiziţie. O listare într-o variantă extrem de accelerată s-ar putea întâmpla în toamna anului viitor. Aici depinde de ce ne spun consultanţii", a spus Bogdan Badea.

Acesta a explicat că urmează să se traseze o nouă procedură de achiziţie în momentul în care Hidroelectrica este pregătită să intre în procedura de listare din punct de vedere al deciziilor legate de activele cu funcţiuni complexe.

"Deciziile trebuie să se întâmple anul acesta. Am avut mai multe discuţii cu alte autorităţi ale statului cu privire la necesitatea din punctul dânşilor de vedere de a se mai implica în diverse proiecte. Dacă rata internă de rentabilitate este pozitivă, continuă, dacă nu, luăm decizia să abandonăm. Noi am vrea să afectăm un singur exerciţiu financiar cu această decizie şi aceasta ar fi anul 2018. Acesta este targetul nostru", a precizat Bogdan Badea.

De asemenea, el a afirmat că trecerea în portofoliul Fondului Suveran nu ar trebui să influenţeze procesul de listare pentru că ar presupune doar transferul de acţiuni din portofoliul Ministerului în acel al Fondului.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO