1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

Extern

Alegeri Germania: Partidul eurosceptic AfD a intrat în două noi parlamente regionale - exit-poll

Partidul eurosceptic Alternativa pentru Germania (AfD) a intrat în două noi parlamente regionale germane, în Turingia şi Brandenburg, după ce a reuşit să-şi facă intrarea în cel din Saxonia în urmă cu două săptămâni, indică sondajele efectuate la ieşirea din secţiile de votare, informează duminică AFP şi Reuters.

15 sep, 2014 | Agerpres

Stânga radicală Die Linke, care a ieşit pe locul al doilea în Turingia după conservatorii Angelei Merkel, ar putea să preia conducerea în acest land, dacă va reuşi să se alieze cu social-democraţii (SPD) şi cu Verzii în timpul negocierilor pentru formarea unei coaliţii în zilele următoare, scrie Agerpres.

Alternativa pentru Germania, formaţiune rivală Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel, a obţinut 10% din voturi în Turingia şi 12 % în Brandenburg, conform sondajelor anunţate după încheierea votului la ora 16:00 GMT.

Partidul, înfiinţat la începutul anului 2013, pentru a se opune planurilor de salvare din zona euro, a obţinut 9,7% din voturi în alegerile legislative din Saxonia în urmă cu două săptămâni în cadrul unei campanii puternic axate în prezent pe lege şi ordine, notează Reuters.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO