1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Alegeri în Portugalia: Test pentru coaliţia de centru-dreapta aflată la putere

Secţiile de votare s-au deschis duminică dimineaţa în cadrul unor alegeri municipale care constituie primul test electoral pentru coaliţia de centru-dreapta aflată la putere de doi ani, relatează AFP.

29 sep, 2013 | Mediafax

Aproximativ 9,5 milioane de persoane sunt chemate la urne, până la ora locală 19.00 (21.00, ora României), pentru a-şi alege reprezentanţii în 308 de primării.

Primele estimări vor fi difuzate o oră mai târziu, din cauza unui decalaj de o oră în Azore.

Alegătorii vor putea sancţiona partidele coaliţiei de centru-dreapta pentru măsurile de austeritate implementate de când ţara beneficiază de un plan de ajutorare internaţională acordat în 2011.

Sondajele preconizează o victorie importantă a primarului socialist al Lisabonei, Antonio Costa, care candidează pentru un nou mandat.

Aceste alegeri au fost marcate, în plus, de prezenţa unui număr important de candidaţi independenţi. Este cazul în Porto, al doilea cel mai important oraş din ţară, condus de partidul conservator al premierului Pedro Passos Coelho (PSD, centru).

Ultimul sondaj îl prezenta pe candidatul independent Rui Moreira ca favorit, devansându-l pe Luis Filipe Menezes (PSD).

Pedro Passos Coelho a anunţat în mai multe rânduri că rezultatele acestui scrutin nu vor avea "vreo consecinţă asupra politicii naţionale".

Aceste alegeri au loc în acelaşi timp cu o nouă examinare a planului de ajutorare a Portugaliei de către Troika (UE-FMI-BCE) creditorilor ţării.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO