1EUR = 4.8344 RON | Bucureşti 34 º

Extern

Alegeri în Republica Moldova: Ultima zi a campaniei electorale înainte de turul al doilea al localelor

Vineri este ultima zi de campanie electorală în Republica Moldova, înainte de turul al doilea al alegerilor locale generale, programat pentru duminică, 28 iunie. Sâmbătă şi în ziua votului este interzisă orice formă de propagandă electorală.

26 iun, 2015 | Agerpres

În primul tur desfăşurat la 14 iunie, când participarea a fost de aproape de 50%, s-au ales primarii în 439 de localităţi, urmând ca la scrutinul de duminică, când vor fi deschise peste 1.200 de secţii de votare, să fie aleşi edilii în 457 de localităţi, scrie Agerpres.

Cursa cea mai urmărită în turul al doilea este aceea pentru funcţia de primar general al capitalei, unde se confruntă fostul premier Zinaida Greceanîi, candidat propus de socialişti, şi primarul în exerciţiu, liberalul Dorin Chirtoacă. Pe parcursul campaniei electorale, Greceanîi a insistat pe corupţia care ar exista în Primăria Chişinăului, iar Chirtoacă a avertizat că un primar socialist ar fi un fel de 'cal troian' al Rusiei, după cum notează Radio Europa Liberă.

În primul tur al alegerilor locale, partidele proeuropene au câştigat în două treimi din raioanele Republicii Moldova, putând forma majorităţi în 24 din ele, în timp ce stânga prorusă (Partidul Socialiştilor şi Partidul Nostru) ar putea crea majorităţi în cel mult două raioane.

OSCE a apreciat că alegerile de la 14 iunie au fost în general bine organizate, fără mari abateri, constatând că scrutinul s-a desfăşurat în contextul unor tulburări politice cauzate de un răsunător scandal financiar şi pe fondul demisiei premierului Chiril Gaburici.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO