Alegeri Republica Moldova: Comisia Electorală a centralizat datele din 97,68% dintre secţiile de votare

Comisia Electorală Centrală (CEC) din Republica Moldova a centralizat, până luni seară, la ora 20.00, datele din 97,68% dintre secţiile de votare organizate pentru alegerile parlamentare de duminică, potrivit Agerpres.
Economica.net - lun, 01 dec. 2014, 21:31
Alegeri Republica Moldova: Comisia Electorală a centralizat datele din 97,68% dintre secţiile de votare

Potrivit datelor furnizate de CEC, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) a obţinut cel mai mare număr de voturi dintre competitorii electorale. Partidul pro-rus al lui Igor Dodon fost votat de 321.784 din cei 1.55.564 de cetăţeni ale căror voturi au fost valabil exprimate, ceea ce reprezintă 20,71%.

Pe locul al doilea s-a situat Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), prezidat de fostul premier Vlad Filat, care a primit susţinerea din partea a 310.293 alegători (19,97%), iar pe locul trei s-a clasat Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), al lui Vladimir Voronin, cu 275.882 voturi (17,76%).

Celelalte două partide care au depăşit pragul electoral de 6% sunt Partidul Democrat din Moldova (PDM), condus de Marian Lupu, şi Partidul Liberal (PL), al lui Mihai Ghimpu. PDM a primit 247.735 voturi (15,95%), în timp ce PL a fost susţinut de 148.036 alegători (9,53%).

În baza acestor date, repartizarea mandatelor de deputaţi pe fiecare formaţiune politice este următoarea: PSRM- 25 de mandate, PLDMN- 23 de mandate, PCRM- 21 de mandate, PDM- 19 mandate şi PL- 13 mandate.

Cele trei partide de dreapta, PLDM, PDM şi PL, care au o orientare pro-europeană, au anunţat, luni, că vor forma o coaliţie pentru a asigura majoritatea în Parlament şi pentru a desemna premierul şi viitorul guvern al Republicii Moldova.

Te-ar mai putea interesa și
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat de peste 130 de milioane de lei, care va oferi servicii noi pentru cetăţeni şi va susţine procesul de recalculare a pensiilor
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat de peste 130 de milioane de lei, care va oferi servicii ...
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat în valoare de peste 131 de milioane de lei, conform unui proiect de HG consultat de Economica.net. Finanţarea acestei......
Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşti – prognoză meteo ANM
Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşti – prognoză meteo ANM
Vremea va fi caldă iar precipitaţiile vor fi izolate şi sub formă de averse în perioada minivacanţei de Paşte, a declarat ...
Peste 15.000 de locuințe din România sunt case verzi
Peste 15.000 de locuințe din România sunt case verzi
Peste 15.000 de locuințe din România au fost certificate drept „Green Homes" sau au obținut o precertificare (fiind ...
Fechet: SGR nu poate lua vacanţă. Activitatea HoReCa trebuie aibă prioritate maximă
Fechet: SGR nu poate lua vacanţă. Activitatea HoReCa trebuie aibă prioritate maximă
Sistemul Garanţie-Returnare (SGR) nu poate lua vacanţă, iar activitatea HoReCa trebuie să aibă prioritate maximă, a ...