Alegeri SUA: Clinton şi Trump domină „Super Tuesday”

Democrata Hillary Clinton şi miliardarul republican Donald Trump dominau 'Super Tuesday' la jumătatea drumului după ce au câştigat respectiv şase şi cinci state, luând o opţiune serioasă în vederea învestiturii partidelor lor pentru alegerile prezidenţiale din SUA din noiembrie, relatează AFP.
Economica.net - mie, 02 mart. 2016, 07:09
Alegeri SUA: Clinton şi Trump domină

Magnatul imobiliar Donald Trump şi-a confirmat statutul de favorit al taberei republicane, câştigând în cinci state unde mass-media americane au anunţat învingătorii, lăsând totuşi concurentului său Ted Cruz foarte importantul stat Texas, unde acesta este senator.

Texas, cel mai mare lot din această zi de ‘Super Tuesday’ cu 155 de delegaţi în joc în tabăra republicană, este o victorie importantă pentru Ted Cruz, care a câştigat de asemenea în statul Oklahoma.

Dar Donald Trump conduce în cursa pentru nominalizarea republicană după ce a câştigat în Georgia, Virginia, Alabama, Massachusetts şi Tennessee, în plus faţă de cele trei state unde a obţinut deja victoria înaintea acestei zile a alegerilor.

În tabăra democrată, Hillary Clinton a câştigat alegerile primare în Arkansas, Alabama, Tennessee, Georgia, Virginia şi Texas, potrivit previziunilor televiziunilor din SUA după închiderea secţiilor de votare în aceste state marţi seară. Ea a ieşit de asemenea învingătoare în arhipelagul Samoa (Americană n.r.).

La jumătatea maratonului electoral din cadrul ‘super-marţi’, în care 12 state trebuie să se pronunţe, contracandidatul ei democrat Bernie Sanders s-a impus, deloc surprinzător, în Vermont, unde este senator, dar şi în Oklahoma.

În ‘Super Tuesday’, pe parcursul acestei singure zile, o cincime din delegaţii republicani şi un sfert din delegaţii democraţi vor fi atribuiţi, aminteşte France Presse.

Te-ar mai putea interesa și
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Echipa Zesh, condusă de sătmărean Marius Martocsan, a reușit să atragă până în acest moment fonduri în valoare de peste jumătate de milion de dolari în primele doua runde de finanțare,......
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată ...
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...