1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

News

Alegerile locale 2020 în contextul Covid-19: Guvernul cumpără măşti, mănuşi şi dezinfectanţi pentru secţiile de votare, de 9,53 milioane de lei

Bugetul Ministerului Sănătăţii va fi suplimentat cu suma de 9,53 de milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, ca să cumpere dezinfectanţi, mănuşi şi măşti, pe care le va oferi gratuit membrilor secţiilor de votare la alegerile locale din 27 septembrie. Informaţia apare într-un proiect de ordin publicat recent de Ministerul Sănătăţii şi consultat de Economica.net.

Membrii secţiilor de vot la alegerile locale din 27 septembrie vor primi gratuit măşti, mănuşi de protecţi şi dezinfectanţi pentru mâini şi suprafeţe de la Ministerul Sănătăţii (MS), potrivit unui proiect de HG, lansat în dezbatere publică de Ministerul de resort.

Executivul estimează că vom avea circa 19.000 de secţii de votare, în care vor lucra 380.000 de oameni.
În total, MS are nevoie de 9,53 de milioane de lei ca să cumpere materiale de protecţie pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul coronavirus în cadrul secţiilor de votare.


Cum a ajuns MS la această sumă:


Ministerul Sănătăţii spune că are nevoie 6,49 de milioane de lei ca să cumpere dezinfectanţii de mâini şi pentru spaţiile din cele aproximativ 19.000 de secţii de votare.

Pentru cele 1,9 milioane de măşti de protecţie necesare membrilor secţiei de votare MS spune că are nevoie de 1,52 de milioane de lei (fiecare membru al secţiei de votare va primi gratuit cinci măşti), potrivit Notei de Fundamentare a proiectului de act normativ.

Mănuşile oferite membrilor secţiilor de votare vor costa 1,52 milioane de lei (fiecare membru al secţiei de vot va primi gratuit cinci perechi de mănuşi de protecţie împotriva noului coronavirus), conchide Ministerul Sănătăţii. 


"Urmare a acestor măsuri, Ministerul Finanţelor Publice este autorizat să introducă, la propunerea ordonatorului principal de credite, modificările corespunzătoare în structura bugetului de stat şi în volumul şi structura bugetului Ministerului Sănătăţii pe anul 2020", se arată în Nota de Fundamentare a proiectului de act normativ.

  • Este vorba despre proiectul de Hotărâre de Guvern pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii în vederea punerii în aplicare a prevederilor art. 6 din Legea nr. 135/2020 privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO