UPDATE: Alertă cu bombă la bordul a două avioane la Bruxelles. Aeronavele au aterizat în siguranţă

La bordul a două avioane care urmeau să aterizeze la Bruxelles au fost semnalate ameninţări cu bombă, potrivit televiziunii belgiene RTBF. Aeronavele au aterizat în siguranță și toți pasagerii sunt în siguranță, potrivit Digi24.
Economica.net - mie, 10 aug. 2016, 18:02
UPDATE: Alertă cu bombă la bordul a două avioane la Bruxelles. Aeronavele au aterizat în siguranţă

Serviciile de intervenţie rapidă de pe aeroportul din Bruxelles sunt în alertă, potrivit televiziunii belgiene. Nu se cunosc încă numele companiilor aeriene care operează cele două zboruri.

Presa belgiană a relatat că a fost declanșată o alertă de securitate „extrem de gravă” la aeroportul Zaventem din Bruxelles, după ce au apărut informaţii cu privire la prezenţa unor presupuse bombe la bordul a două aeronave. Una dintre aeronave decolase de la Oslo.

Parchetul Federal al Belgiei a estimat că amenințarea este suficient de serioasă ca să pună în practică un plan de apărare. Au fost trimise la aeroport echipe de pompieri și forțe de ordine, potrivit Agerpres.

Crucea Roșie a spus că este doar o pre-alertă și că nu este nimic serios. De asemenea, și Ministerul de Interne belgian a transmis că nu este vorba despre o amenințare serioasă.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei aeroportului a precizat că nu s-a declarat stare de alertă cu bombă şi nu s-a înregistrat nicio problemă la aeroport.

Procurorii federali tratează cu seriozitate ameninţarea şi au luat o serie de măsuri de securitate, a anunţat VRT, care l-a citat de procurorul Eric Van der Sypt.

Reporter la postul de televiziune belgian Woestijnvis/Proximus TV, Bart Raes a scris pe Twitter că se afla în zborul de la Oslo şi că pilotul a primit ameninţare cu bombă cu 20 de minute înainte de aterizare.

Bart Raes a afirmat că pasagerii au fost informaţi în legătură cu ameninţarea şi au aşteptat 10 minute înainte de a ieşi din avion, după ce acesta aterizase deja. Potrivit media belgiene, unele avioane au fost redirecţionate spre alte aeroporturi.

Atentatele comise în martie la metroul şi aeroportul din Bruxelles s-au soldat cu 32 de morţi. Mulţi dintre cei care au comis atentatele din noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morţi, îşi aveau baza în Belgia.

Ştirea se actualizează

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...