Alexandr Jeleascov, Packeta România: Dorim să ne consolidăm prezența în Grecia, Bulgaria, Italia și Turcia

Packeta România, platformă de livrări parte din grupul ceh cu acelaşi nume, intenționează ca în acest an să își consolideze prezența pe piețe externe, precum Grecia, Bulgaria, Italia și Turcia. În România, compania va continua să-și consolideze rețeaua locală de puncte pick-up în zone unde există o densitate mai mare a populației.
Lidia Neagu - mar, 07 feb. 2023, 14:03
Alexandr Jeleascov, Packeta România: Dorim să ne consolidăm prezența în Grecia, Bulgaria, Italia și Turcia

Strategia de dezvoltare a companiei Packeta România în 2023 include eficientizarea proceselor logistice și a rutelor interne și internaționale de distribuție.

”Eficientizarea proceselor logistice prin implementarea de noi tehnologii în sistemele IT, urmărind automatizarea unor procese care vor simplifica partea operațională va fi, astfel, o prioritate în strategia anuală a Packeta România”, spun reprezentanții companiei.

În prezent, circa 98% dintre coletele livrate de Packeta ajung la destinaţie a doua zi. Livrarea la puncte pick-up si lockere are o popularitate mai mare în rândul clienţilor finali, deoarece le oferă libertatea de ridicare a coletelor în funcţie de propriul program. În România, reţeaua de puncte pick-up Packeta a depăşit 1.000 de locaţii. Până la finalul anului, ponderea cea mai mare a noilor parteneriate va fi realizată în zone unde există o densitate mai mare a populaţiei, în acord cu strategia de dezvoltare a companiei în 2023.

În egală măsură, vor fi alocate resurse de eficientizare a rutelor interne și internaționale de distribuție, atât la nivel local, în România și regiunea coordonată de la București, cât și la nivelul grupului Packeta, și vor fi consolidate parteneriatele strategice deja existente și create altele noi în regiune.

„Sprijinim bidirecțional magazinele online să acceseze mai ușor piețele de interes, atât printr-un flux logistic simplificat, cât și oferind consultanță privind avantajele, tendințele și comportamentul consumatorilor etc. specifice fiecărei țări în care suntem prezenți la nivel de grup. Ne propunem, astfel, să ne consolidăm prezența pe piețele externe, precum Grecia, Bulgaria, Italia și Turcia, care se regăsesc în gestionarea entității Packeta România. Pe plan local, obiectivul anului este să consolidăm rețeaua locală de puncte pick-up Packeta și să deschidem noi parteneriate inclusiv  în zone unde există o densitate mai mare a populației, pentru a sprijini creșterea gradului de satisfacție a clienților finali”, spune Alexandr Jeleascov, Managing Director Packeta România.

Anul trecut, grupul Packeta a înregistrat o cifră de afaceri de 256 de milioane de euro și a transportat 90.000.000 de colete, care au fost livrate în peste 139.000 de puncte pick-up si lockere din Europa, inclusiv România, dar și direct la adresă.

În prezent, circa 98% dintre coletele livrate de Packeta ajung la destinație a doua zi. Livrarea la puncte pick-up si lockere are o popularitate mai mare în rândul clienților finali, deoarece le oferă libertatea de ridicare a coletelor în funcție de propriul program. În România, rețeaua de puncte pick-up Packeta a depășit 1.000 de locații. Până la finalul anului, ponderea cea mai mare a noilor parteneriate va fi realizată în zone unde există o densitate mai mare a populației, în acord cu strategia de dezvoltare a companiei în 2023.

Packeta România este o platformă digitală globală pentru comerțul online, membră a Packeta Group, prezentă pe piața din România încă din 2017. Compania are ca scop facilitarea procesului logistic pentru selleri și magazine online prin multiple servicii de livrare, fără a impune clienților finali locul și ora ridicării produselor. Acest lucru este posibil datorită unei rețele extinse de peste 16.000 de puncte pick-up proprii și lockere în rețeaua internațională a Packeta Group și alte 139.000 de puncte pick-up partenere și lockere în toată Europa. În anul 2022, grupul Packeta a transportat mai mult de 90 de milioane de colete și colaborează, în prezent, cu peste 46.000 de magazine online și selleri.

Magazinele online își pot expedia coletele nu numai la nivel național, ci și la nivel internațional, în toate cele 27 de țări din Uniunea Europeană, plus Marea Britanie, SUA, Elveția, Liechtenstein, Emiratele Arabe Unite, Israel și Turcia.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...