Alexis Tsipras a anunţat că ţara sa va găzdui, în iunie, următoarea reuniune România – Grecia – Bulgaria – Serbia

Următoarea reuniune cvadrilaterală la nivel înalt România - Bulgaria - Grecia - Serbia va avea loc la finalul lunii iunie în Grecia, a anunţat prim-ministrul Alexis Tsipras, marţi, la Palatul Victoria.
Economica.net - mar, 24 apr. 2018, 18:28
Alexis Tsipras a anunţat că ţara sa va găzdui, în iunie, următoarea reuniune România - Grecia - Bulgaria - Serbia

‘Voi avea bucuria de a găzdui (întâlnirea – n.r.) la finalul lunii iunie în Grecia şi, astfel, vom da un caracter şi mai concret tuturor acestor iniţiative, iar la acel moment îi vom avea prezenţi pe miniştrii Transporturilor din toate aceste ţări participante, pentru că dorim să acordăm o pondere cu atât mai relevantă proiectelor din domeniul Transporturilor’, a declarat Tsipras, în cadrul unor declaraţii comune de presă cu preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, şi şefii Guvernelor României şi Bulgariei, Viorica Dăncilă şi Boiko Borisov.

Tsipras a afirmat că reuniunea la nivel înalt între Grecia, România, Bulgaria şi Serbia este ‘o iniţiativă foarte solidă’.

‘Această iniţiativă a întâlnirii în acest format (…) este o iniţiativă foarte solidă, scopul acesteia fiind să cooperăm pentru a putea asigura pacea, stabilitatea şi securitatea în regiunea noastră. Cu toţii suntem foarte conştienţi de faptul că Balcanii sunt o zonă care s-a confruntat dintotdeauna cu provocări serioase, (…) însă, pe de altă parte, este o regiune care oferă şi posibilităţi foarte promiţătoare. (…) Scopul pe care îl avem este să dezvoltăm regiunea’, a evidenţiat premierul grec.

Potrivit acestuia, trebuie construită ‘o viziune europeană pentru viitorul acestei regiuni’.

‘Trebuie să construim o viziune europeană pentru viitorul acestei regiuni, îndeplinind în acelaşi timp şi criteriile propuse de Uniunea Europeană şi asigurând principiile bunei vecinătăţi’, a precizat Tsipras.

În ceea ce priveşte proiectele comune ale celor patru ţări, el a amintit importanţa acordată interconectării.

‘Am avut o serie de discuţii constructive pe tema tuturor acestor proiecte comune. Aş vrea să reamintesc importanţa pe care o acordăm interconectării ţărilor din regiunea Balcanilor şi atragerii de investitori’, a spus premierul Greciei.

Premierii grec şi bulgar şi preşedintele sârb au fost primiţi, marţi, la Palatul Victoria, de către prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Ulterior, înalţii demnitari au participat la reuniunea cvadrilaterală la nivel înalt România – Bulgaria – Grecia – Serbia. Reuniunea se încheie, marţi seară, cu un dineu oficial oferit de premierul român în onoarea oaspeţilor.

Reuniunea cvadripartită cu participarea premierilor României, Bulgariei şi Greciei şi a preşedintelui Serbiei este cea de-a treia ediţie a acestui format, după cele organizate în octombrie 2017, la Varna, şi în decembrie 2017, la Belgrad.

Te-ar mai putea interesa și
Drulă promite că în acest an se va putea circula pe toată Autostrada A10
Drulă promite că în acest an se va putea circula pe toată Autostrada A10
Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunţat vineri că în acest an întreaga Autostrada A10 (Sebeş-Turda) va fi dată în circulație, după ce a primit asigurări de la constructorului......
Pandemia a dus la o explozie a cererii de avioane private
Pandemia a dus la o explozie a cererii de avioane private
Pandemia de coronavirus a creat o cerere mare pentru călătorii şi o creștere a sumelor de bani nefolosiţi în buzunarele ...
Recomandarea privind Procedura de Deficit Excesiv în cazul României, adoptată în cadrul ECOFIN
Recomandarea privind Procedura de Deficit Excesiv în cazul României, adoptată în cadrul ECOFIN
Recomandarea privind Procedura de Deficit Excesiv în cazul României a fost adoptată vineri, în cadrul Reuniunii Consiliului ...
Uniunea Europeană a ridicat interdicția impusă împotriva a opt bănci de a participa la emisiunile sale de obligațiuni
Uniunea Europeană a ridicat interdicția impusă împotriva a opt bănci de a participa la emisiunile sale de obligațiuni
Opt bănci care până acum au fost excluse de la participarea la emisiunile de obligaţiuni sindicalizate, care finanţează ...