Alia Apartments: Administratorul a vândut, în insolvenţă, locuinţe de 11,2 milioane euro

Administratorul judiciar al complexului imobiliar Alia Apartments, în insolvenţă de anul trecut, a reuşit să vândă apartamente în ansamblu în valoare de 11,2 milioane de euro, plus TVA, preţul mediu de vânzare fiind de 228.500 de euro.
Economica.net - mar, 17 dec. 2013, 09:04
Alia Apartments: Administratorul a vândut, în insolvenţă, locuinţe de 11,2 milioane euro

Proiectul rezidenţial Alia Apartments a însumat în perioada insolvenţei vânzări de aproximativ 11,2 milioane de euro + TVA, astfel că 62% dintre apartamente au fost vândute după intrarea în procedură, la un preţ mediu de 228.500 euro/unitate, se arată într-un comunicat al Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR), administratorul judiciar al proiectului.

Firma Alia Inmobiliaria, dezvoltatorul complexului imobiliar din apropierea Arcului de Triumf finanţat cu 25 milioane de euro de Uni­Credit Group, a intrat în insolvenţă în primăvara anului trecut. Firma, parte a grupului spaniol Alius, a finalizat în 2010 complexul imobiliar Alia Apartments, în care au fost construite trei blocuri totalizând 124 de apartamente, în urma unei investiţii de 50 milioane euro.

Cea mai scumpă locuinţă în complex este un duplex de 617 metri pătraţi, care la finalizarea proiectului era scos la vâzare la un preţ de circa două milioane de euro.

Apartamentele au suprafeţe cuprinse între 65 mp şi circa 300 mp, cu excepţia duplexului de şase camere, care are 617 mp, situat la etajul 20 al celei mai înalte clădiri din complex. La etajele superioare ale clădirilor se găsesc duplex-uri, fiecare cu piscină proprie.

„Piaţa imobiliară este în continuare într-un impas, însă avem semne că lucrurile revin, încet, pe un trend ascendent. Proiectele pe care le administrăm au reuşit în ultima perioadă să genereze interes pentru cumpărători. Suntem, astfel, pe drumul pe care ni l-am propus”, a declarat Andreea Cionca-Anghelof, asociat coordonator în cadrul CITR.

Totodată, ritmul de vânzare în cadrul proiectului Mao Life Residence din Cluj, administrat tot de CITR, a crescut de 5 ori în insolvenţă faţă de perioada anterioară acestei proceduri. Dacă în cadrul proiectului se vânduseră doar 44 de apartamente în 4 ani, în prezent, la 8 luni după intrarea în procedură s-au vândut 38 de apartamente.

Şi în privinţa închirierilor proiectele din portofoliul CITR au înregistrat un trend ascendent anul acesta. Atât proiectele rezidenţiale, cât şi spaţiile de birouri au un grad de ocupare ridicat.

Astfel, rata de ocupare în cadrul proiectului de birouri Swan Office & Technology Park Pipera a crescut la aproape 40%, iar patru companii s-au mutat deja în noile spaţii, de la intrarea proiectului în administrarea CITR.

Pe segementul închirierilor rezidenţiale, în portofoliul CITR proiectul Alia Apartments este cel mai bine cotat, având în prezent aproximativ 10 de apartamente închiriate, la un preţ mediu de închiriere de 2.200 euro/lună.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...