Alia Apartments: Administratorul a vândut, în insolvenţă, locuinţe de 11,2 milioane euro

Administratorul judiciar al complexului imobiliar Alia Apartments, în insolvenţă de anul trecut, a reuşit să vândă apartamente în ansamblu în valoare de 11,2 milioane de euro, plus TVA, preţul mediu de vânzare fiind de 228.500 de euro.
Economica.net - mar, 17 dec. 2013, 09:04
Alia Apartments: Administratorul a vândut, în insolvenţă, locuinţe de 11,2 milioane euro

Proiectul rezidenţial Alia Apartments a însumat în perioada insolvenţei vânzări de aproximativ 11,2 milioane de euro + TVA, astfel că 62% dintre apartamente au fost vândute după intrarea în procedură, la un preţ mediu de 228.500 euro/unitate, se arată într-un comunicat al Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR), administratorul judiciar al proiectului.

Firma Alia Inmobiliaria, dezvoltatorul complexului imobiliar din apropierea Arcului de Triumf finanţat cu 25 milioane de euro de Uni­Credit Group, a intrat în insolvenţă în primăvara anului trecut. Firma, parte a grupului spaniol Alius, a finalizat în 2010 complexul imobiliar Alia Apartments, în care au fost construite trei blocuri totalizând 124 de apartamente, în urma unei investiţii de 50 milioane euro.

Cea mai scumpă locuinţă în complex este un duplex de 617 metri pătraţi, care la finalizarea proiectului era scos la vâzare la un preţ de circa două milioane de euro.

Apartamentele au suprafeţe cuprinse între 65 mp şi circa 300 mp, cu excepţia duplexului de şase camere, care are 617 mp, situat la etajul 20 al celei mai înalte clădiri din complex. La etajele superioare ale clădirilor se găsesc duplex-uri, fiecare cu piscină proprie.

„Piaţa imobiliară este în continuare într-un impas, însă avem semne că lucrurile revin, încet, pe un trend ascendent. Proiectele pe care le administrăm au reuşit în ultima perioadă să genereze interes pentru cumpărători. Suntem, astfel, pe drumul pe care ni l-am propus”, a declarat Andreea Cionca-Anghelof, asociat coordonator în cadrul CITR.

Totodată, ritmul de vânzare în cadrul proiectului Mao Life Residence din Cluj, administrat tot de CITR, a crescut de 5 ori în insolvenţă faţă de perioada anterioară acestei proceduri. Dacă în cadrul proiectului se vânduseră doar 44 de apartamente în 4 ani, în prezent, la 8 luni după intrarea în procedură s-au vândut 38 de apartamente.

Şi în privinţa închirierilor proiectele din portofoliul CITR au înregistrat un trend ascendent anul acesta. Atât proiectele rezidenţiale, cât şi spaţiile de birouri au un grad de ocupare ridicat.

Astfel, rata de ocupare în cadrul proiectului de birouri Swan Office & Technology Park Pipera a crescut la aproape 40%, iar patru companii s-au mutat deja în noile spaţii, de la intrarea proiectului în administrarea CITR.

Pe segementul închirierilor rezidenţiale, în portofoliul CITR proiectul Alia Apartments este cel mai bine cotat, având în prezent aproximativ 10 de apartamente închiriate, la un preţ mediu de închiriere de 2.200 euro/lună.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate de protest la 20 de milioane de lei
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate ...
Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, estimează pierderile provocate de grevă, în ...
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
Filiala din București a Uniunii Salvați România atrage atenția asupra actelor de vandalism și a hărțuirilor la care ...
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 a primit o ofertă la licitația pentru amenajarea Parcului ...