1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Alianţa Ciurezu - Pogonaru, mai puternică. SIF Oltenia cumpără alte 2% din Prodplast-ul lui Pogonaru

Alianţa Ciurezu - Pogonaru a securizat, astă primăvară, păstrarea de către cel dintâi a poziţiei de preşedinte al Societăţii de Investiţii Financiare Oltenia (SIF5). Acum, SIF Oltenia a raportat depăşirea pragului de deţinere de 25% din acţiunile  producătorului de materiale plastice Prodplast Bucureşti (PPL), firmă controlată de omul de afaceri Florin Pogonaru.

19 iun, 2013 | | ECONOMICA.net

SIF Oltenia (SIF5) a cumpărat, luni, peste 200.000 de acţiuni ale Prodplast Bucureşti (PPL), ajungând la o deţinere de 25,24% din titlurile acesteia.

Tudor Ciurezu a fost reales preşedinte al SIF5, cu susţinerea lui Folin Pogonaru. Anterior adunării generale a acţionarilor SIF Oltenia (SIF5), care a decis că Tudor Ciurezu va continua să fie preşedintele societăţii, Prodplast a cumpărat susţinut acţiuni ale SIF5, Florin Pogonaru devenind aliatul conducerii actuale a SIF5.

Pe de altă parte, dincolo de alianţa „electorală“ dintre Ciurezu şi Pogonaru, Prodplast (PPL) poate fi considerată interesantă pentru SIF5, pentru că are un buget de 7,5 milioane euro pentru investiţii la bursă şi în fonduri de investiţii de private equity (care cumpără companii şi le revând în profit).

Face parte din cutuma societăţilor de investiţii să-şi diversifice riscul şi prin alte vehicule de plasament.

Florin Pogonaru spunea că se pregăteşte pentru ofertele publice iniţiale de acţiuni (IPO) ale Romgaz şi ale altor mari companii de stat.

Producătorul de mase plastice Prodplast Bucureşti (PPL) a înregistrat pierderi de 2,1 milioane de lei pe anul trecut. Afacerile PPL nu s-au ridicat nici la jumătate din valoarea celor din 2011, potrivit raportului cu rezultatele preliminare, publicat în această dimineaţă.

Anul trecut fabrica a fost relocată într-o hală de pe platforma Faur, pe vechea locaţie urmând să se construiască un centrul comercial.

Prodplast continuă să înregistreze pierderi şi în 2013, raportând după primele 3 luni ale anului un rezultat net de - 0,8 milioane de lei, obţinut din venituri de 2,4 milioane, de 7 ori mai mici decât în primul trimestru al anului trecut.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO