Pogonaru face vehicul financiar la Prodplast

Producătoarea de materiale plastice Prodplast Bucuresti (PPL), controlată de omul de afaceri Florin Pogonaru, va investi până la 7,5 milioane euro la bursă şi în fonduri de investiţii de private equity. Acestea cumpără companii şi le revând în profit.
Adrian N. Ionescu - lun, 17 dec. 2012, 11:20
Pogonaru face vehicul financiar la Prodplast

Acţionarii au fost, de fapt, de acord cu majorarea cu 50% a sumei pe care o alocaseră în primăvară în aceleaşi scopuri, potrivit raportului transmis, marti, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Florin Pogonaru se pregăteşte pentru ofertele publice iniţiale de acţiuni (IPO) ale Romgaz şi ale altor mari companii de stat. Companiile urmau să se listeze la bursă.

Ofertele au fost amânate în contextul tulburărilor politice din acest an.

Consiliul de supraveghere al Prodplast Bucureşti (PPL) a fost mandatat să decidă, pentru „valorificarea eficientă a disponibilităţilor băneşti”, „efectuarea de plasamente constând în subscrierea de acţiuni în operaţiuni de tip IPO şi în majorări de capital al societăţilor lsitate pe pieţele reglementate / sistemele alternative de tranzacţionare, investirea în titluri cu lichiditate ridicată şiparticiparea la capitalizarea unor fonduri de investiţii de private equity“, se spune în raport.

AGA a mai aprobat şi reluarea activităţii Prodplast în noua locaţie de pe platforma industrială Faur, unde a închiriat două hale în suprafaţă totală de peste 7.000 mp şi unde vrea să reînceapă producţia cu echipamente noi.

Compania a trecut printr-o divizare controversată, în urma căreia s-a desprins firma Prodplast Imobiliare, căreia aparţine terenul pe care se află acum compania, amplasat în zona Pietei Obor. Aici ar urma sa fie construit un centru comercial.

Prodplast Bucureşti (PPL) şi-a întrerupt activitatea la 1 mai, pentru relocare. Chiar şi aşa a înergistrat un profit de 1,3 milioane de lei, din afaceri nete de peste 23 de milioane, în primele 9 lunmi ale anului.

Oficial acţionarii companiei sunt Nord Bucureşti, cu peste 27% din acţiuni, SIF Oltenia (aproape 24%) şi Floreasca Developement (11%).

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...