1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

News

Alina Gorghiu: Dacian Cioloş este propunerea PNL pentru postul de premier. Cioloş ar fi acceptat

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat luni că va propune în Biroul Politic Naţional ca Dacian Cioloş să fie candidatul partidului pentru funcţia de premier.

24 oct, 2016 | ECONOMICA.net

"Dacian Cioloş va fi propunerea pe care astăzi o voi face colegilor mei, care îşi vor exercita votul. Procedura este, conform statutului, nefinalizată astăzi pentru că un Consiliu Naţional trebuie să formalizeze decizia din BPN", a spus Gorghiu, înainte de şedinţa conducerii PNL, potrivit Agerpres.

Liderul PNL a precizat că Dacian Cioloş şi-a dat acceptul pentru această propunere.

Ea a adăugat că premierul nu se va înscrie în niciun partid politic. "Domnia sa a ales să rămână acea persoană care îşi respectă angajamentele până la finalizarea mandatului, lucru care nu ne încurcă, nu mai are mult, nu ne deranjează, ba dimpotrivă suntem perfect de acord că are obligaţia să-şi respecte cuvântul până la finalizarea mandatului de prim-ministru, aşa cum şi-a asumat la începutul acestuia", a spus preşedintele PNL.

Gorghiu a explicat că nu există niciun impediment din punctul de vedere al Statutului PNL pentru a desemna o persoană care nu este membră a partidului drept candidat al liberalilor pentru poziţia de prim-ministru.

"Nu se ştie ce va rezerva viitorul, dar nu este o problemă statutară această desemnare, ba dimpotrivă este în spiritul şi în litera dispoziţiilor din Statutul PNL", a adăugat liderul partidului.

Ea a spus că nu a discutat cu Cioloş despre o prezenţă a acestuia la mitingul liberalilor care ar urma să aibă loc pe 5 noiembrie, dar nu exclude această posibilitate.

Gorghiu a precizat totodată că nu a discutat cu Dacian Cioloş în legătură cu participarea acestuia la campania electorală.

"Singura premisă de la care am pornit şi noi şi domnia sa a fost aceea de a respecta platforma 'România 100', împreună cu programul de guvernare al PNL. Câtă vreme cele două sunt perfect compatibile şi regăsiţi acele principii corecte că stau la baza programului de guvernare toată lumea a fost mulţumită şi împăcată", a afirmat preşedintele PNL. 

Sursa foto: bzi.ro

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO