1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Alipirea Crimeii la Rusia contravine dreptului internaţional - OSCE

Alipirea Crimeii (republică autonomă din sudul Ucrainei) la Rusia este 'împotriva dreptului internaţional', a avertizat preşedintele în exerciţiu al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Didier Burkhalter, citat de AFP.

19 mar, 2014 | Agerpres

'Ministrul afacerilor externe elveţian şi preşedinte al OSCE, Didier Burkhalter, consideră că ultimele măsuri luate marţi de Federaţia Rusă cu privire la statutul Crimeii constituie o infracţiune faţă de angajamentele fundamentale ale OSCE şi nu sunt compatibile cu dreptul internaţional', explică un comunicat publicat în noaptea de marţi spre miercuri.

El a subliniat că 'evenimentele de marţi nu trebuie să semnifice sfârşitul diplomaţiei în vederea depăşirii crizei'.

'Un dialog deschis şi onest şi eforturi hotărâte pentru a construi punţi (de comunicare) sunt acum mai importante ca niciodată', continuă documentul.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat marţi un tratat istoric prin care alipeşte Crimeea Rusiei, cu efect imediat, sfidând sancţiunile occidentale decretate în ajun împotriva Moscovei.

Reprezentanţii celor 57 de state membre ale OSCE mai trebuie să se pună de acord asupra trimiterii unei misiuni a organizaţiei în Ucraina.

Instituită în urma Acordurilor de la Helsinki în 1975, OSCE (fostă CSCE, Conferinţa pentru Securitate şi Cooperare în Europa) observă organizarea alegerilor în lume şi mediază pentru a încerca să rezolve conflicte teritoriale durabile.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO