1EUR = 4.7340 RON | Bucureşti 30 º

Extern

Alitalia va pune capăt parteneriatului cu Air France-KLM

Compania aeriană italiană Alitalia a anunţat marţi că nu va reînnoi parteneriatul cu Air France-KLM, la expirarea sa în 2017, deoarece a ajuns la concluzia că acest parteneriat nu se potriveşte cu planurile sale de dezvoltare, transmite DPA.

19 mai, 2015 | Agerpres

Air France-KLM deţinea 25% din acţiunile Alitalia însă anul trecut această participaţie a scăzut la 1,1% după ce compania Etihad Airways a acceptat să preia o participaţie de 49% la Alitalia şi să sprijine un plan de restructurare a companiei italiene.

Directorul general de la Alitalia, Silvano Cassano, a apreciat că acordurile originale convenite în 2009 şi 2010 cu Air France-KLM au fost încheiate în condiţii economice diferite iar în prezent acestea 'nu mai sunt benefice din punct comercial sau strategic pentru noua companie Alitalia şi planul său de relansare'.

Fostă companie de stat, Alitalia a fost în pragul falimentului de mai multe ori şi nu a realizat profit din 2002. Graţie unui nou plan de afaceri concentrat pe zborurile pe distanţe lungi, noua echipă managerială speră să readucă Alitalia pe profit în 2017.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO