1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Allianz cumpără o participaţie de 35 de milioane de dolari într-o platformă de ride-sharing din Indonezia

Allianz, cea mai mare companie europeană de asigurări, a investit 35 de milioane de dolari în Go-Jek, un sprijin important pentru platforma de ride-sharing din Indonezia, afectată de concurenţa venită din partea rivalei Grab, informează publicaţia niponă Nikkei.

11 apr, 2018 | Agerpres

Un milion de şoferi de motociclete şi maşini lucrează pentru Go-Jek, o platformă de ride-sharing (comanda unei maşini prin intermediul unei aplicaţii).

Investiţia a fost realizată prin intermediul diviziei digitale a Allianz, în condiţiile în care subsidiara indoneziană a Allianz are un parteneriat strategic cu Go-Jek, furnizând servicii de asigurări de sănătate şoferilor şi familiilor lor.

'Prin această investiţie, Allianz şi Go-Jek îşi vor întări şi mai mult legăturile şi colaborarea. Împreună putem oferi servicii şi produse financiare unice comunităţii Go-Jek', a afirmat Joos Louwerier, şeful Allianz Life Indonezia.

Tranzacţia dintre Allianz şi Go-Jek vine după ce, în februarie, gigantul indonezian Astra International a investit 150 de milioane de dolari în platforma de ride-sharing, printre investitorii săi aflându-se şi Google, Tencent Holdings, KKR şi Sequoia Capital.

Indonezia este o piaţă crucială pentru Grab şi Go-Jek. Piaţa de ride-sharing din Asia de Sud-Est (regiune cu 640 de milioane de locuitori) a urcat la 5,1 miliarde de dolari în 2017, de la 2,5 miliarde de dolari în 2015, şi ar urma să ajungă la 20,1 miliarde de dolari până în 2025.

Indonezia, cea mai mare economie a regiunii şi cea mai mai populată ţară, ar urma să conducă creşterea pieţei de ride-sharing.

În martie, serviciul de rezervări de automobile cu şofer Uber şi-a vândut operaţiunile din Asia de sud-est către concurentul regional Grab, ceea ce reprezintă a doua ieşire a companiei americane de pe o piaţă asiatică.

Conform acordului, Grab va prelua operaţiunile de rideshare ale Uber precum şi cele de livrare de mâncare Uber Eats din Cambodgia, Indonezia, Malayezia, Myanmar, Filipine, Singapore, Thailanda şi Vietnam. În schimb, Uber va prelua o participaţie de 27,5% din acţiunile Grab, companie cu sediul la Singapore, cu o valoare estimată la şase miliarde dolari.

Compania germană Allianz este prezentă şi pe piaţa din România, prin compania Allianz-Ţiriac Asigurări.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO