1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Finanţe şi bănci

Allianz şi AIG, pe o listă a asigurătorilor prea mari pentru a falimenta

 Alianz şi American International Group (AIG) se numără printre asigurătorii consideraţi de către Consiliul de Stabilitate Financiară (FSB) al G20 de importanţă sistemică, prea mari pentru a intra în faliment, astfel că ar putea suporta standarde mai stricte privind capitalul, transmite Bloomberg.

19 iul, 2013 | Mediafax

Consiliul de Stabilitate Financiară a publicat o listă de nouă asigurători prea mari pentru a falimenta, între care se mai află MetLife şi Prudential Financial din SUA, grupul francez Axa, Aviva şi Prudential Plc din Marea Britanie, Ping An Insurance Group din China şi Assicurazioni Generali din Italia.

FSB, condus de guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, coordonează un răspuns al autorităţilor de reglementare la criza financiară, pentru a preveni repetarea turbulenţelor care au dus la falimentul Lehman Brothers şi la programul de salvare a AIG. În 2008, grupul AIG fost salvat de la faliment de statul american cu fonduri de până la 182,3 miliarde de dolari. Asigurătorul a returnat ajutorul anul trecut.

"Chiar dacă considerăm în continuare că activităţile de asigurări în general şi Allianz în mod particular nu reprezintă un risc sistemic, recunoaştem decizia FSB şi vom continua să susţinem eforturile pentru pieţe financiare mai stabile. Suntem bine poziţionaţi să respectăm noile cerinţe", a declarat Dieter Wemmer, director financiar al Allianz.

Asigurătorii de importanţă sistemică vor fi nevoiţi să deţină rezerve mai mari şi să conceapă planuri de redresare în cazul unor probleme, potrivit Asociaţiei Internaţionale a Autorităţilor de Supraveghere a Asigurătorilor.

FSB a precizat că vor fi create cerinţe privind absorbirea pierderilor, până la sfârşitul lui 2015, acestea urmând să intre în vigoare la începutul lui 2019.

Companiile de pe lista FSB au fost selectate în funcţie de mărime, activităţile globale şi ponderea operaţiunilor altele decât asigurările.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO