Allianz-Ţiriac Asigurări a plătit despăgubiri de peste 192 milioane de lei în primul trimestru, în creştere cu 4,4%

Bucureşti, 11 iun /Agerpres/ - Allianz-Ţiriac Asigurări a plătit clienţilor şi terţilor păgubiţi despăgubiri de peste 192 milioane de lei în primul trimestru, cu 4,4% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2019, a anunţat, joi, compania, scrie Agerpres.
Economica.net - joi, 11 iun. 2020, 10:48
Allianz-Ţiriac Asigurări a plătit despăgubiri de peste 192 milioane de lei în primul trimestru, în creştere cu 4,4%

„Începând cu finalul lunii martie a fost sesizată o reducere a numărului de avizări de daună, pe segmentele auto. Această evoluţie a fost determinată de scăderea frecvenţei de daună ca urmare a traficului mai redus, cât şi de o posibilă amânare a constatărilor în perioada stării de urgenţă”, se menţionează în comunicat.

Potrivit companiei, rata combinată la nivelul întregii companii s-a îmbunătăţit în primul trimestru din 2020 şi s-a situat sub 90%, „pe fondul unei discipline riguroase a costurilor operaţionale, dar şi datorită mixului de portofoliu”. Totodată, acestea au permis un avans de peste 43% al profitului operaţional faţă de primul trimestru din 2019.

„Plăţile în contul daunelor acoperite de poliţele noastre au continuat să crească, însă ne-am eficientizat în continuare activitatea şi am reuşit să obţinem o creştere semnificativă a rezultatului operaţional. Cu toate acestea, nu putem ignora criza fără precedent prin care trecem şi al cărei impact este dificil de cuantificat pe termen scurt, mediu sau chiar lung”, a explicat Adriana Matache, director general adjunct al Allianz-Ţiriac Asigurări.

La nivelul întregului business, vânzările au avansat cu 10% în primul trimestru din 2020 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi au depăşit 393 milioane de lei.

„Criza prin care trecem confirmă faptul că strategia noastră de a avea un mix de business echilibrat este una corectă. Portofoliul balansat ne permite să absorbim mai uşor şocul generat în economie de noul coronavirus, iar rezultatele excelente din primul trimestru vor contribui la diminuarea impactului care a început să se simtă la nivelul vânzărilor noastre în special începând cu cel de-al doilea trimestru. Nu suntem imuni la această criză, însă suntem pregătiţi atât din punct de vedere operaţional, cât şi financiar să trecem cu bine peste aceste provocări”, a declarat Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac Asigurări.

Vânzările de asigurări non-auto au crescut cu 16% în primul trimestru din 2020 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi au ajuns să reprezinte 44% din primele brute subscrise pe segmentul asigurărilor generale. Totodată, vânzările de asigurări auto au crescut uşor.

„Primele subscrise din asigurări de viaţă şi sănătate au înregistrat un avans de 31%, respectiv 25%, subliniind eforturile echipei Allianz-Ţiriac Asigurări în direcţia închiderii deficitului de protecţie financiară la nivelul populaţiei. Cumulat, asigurările non-auto şi cele de viaţă şi sănătate, două linii de business strategice pentru Allianz-Ţiriac, reprezentau peste 50% din vânzările totale la finalul lunii martie 2020.”, se mai precizează în comunicat.

Reprezentanţii companiei susţin că s-au implicat în dezvoltarea infrastructurii medicale prin donaţii atât la nivel de companie, cât şi la nivel individual pentru susţinerea luptei împotriva noului coronavirus. „În total, Allianz-Ţiriac Asigurări, împreună cu angajaţii, colaboratorii şi partenerii săi au donat peste 110.000 de euro pentru achiziţionarea de aparate ATI, materiale şi echipamente medicale pentru spitalele din Bucureşti şi din ţară şi kit-uri de testare COVID-19 pentru personalul medical.”, se menţionează în comunicat.

Allianz-Ţiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare şi asigurări.

Te-ar mai putea interesa și
Turcan: Funcționarii care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi stimulente
Turcan: Funcționarii care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi stimulente
Recalcularea pensiilor din România este un proces care trebuie parcurs cu atenţie şi respect faţă de beneficiari, dar şi fără întârzieri, iar pentru continuarea accelerată a acestei......
Claudiu Năsui promite eliminarea din nou a declarației de beneficiar real
Claudiu Năsui promite eliminarea din nou a declarației de beneficiar real
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a discutat vineri cu ambasadorul Austriei în România, ...
3.474 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.505 de pacienți sunt internați la ATI
3.474 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.505 de pacienți sunt internați la ATI
Un număr de 3.474 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB
După mai multe luni de tergiversări, contractul pentru livrarea a 100 de tramvaie noi în Capitală ar putea fi în sfârșit ...