Allianz-Ţiriac Asigurări a plătit despăgubiri de peste 192 milioane de lei în primul trimestru, în creştere cu 4,4%

Bucureşti, 11 iun /Agerpres/ - Allianz-Ţiriac Asigurări a plătit clienţilor şi terţilor păgubiţi despăgubiri de peste 192 milioane de lei în primul trimestru, cu 4,4% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2019, a anunţat, joi, compania, scrie Agerpres.
Economica.net - joi, 11 iun. 2020, 10:48
Allianz-Ţiriac Asigurări a plătit despăgubiri de peste 192 milioane de lei în primul trimestru, în creştere cu 4,4%

„Începând cu finalul lunii martie a fost sesizată o reducere a numărului de avizări de daună, pe segmentele auto. Această evoluţie a fost determinată de scăderea frecvenţei de daună ca urmare a traficului mai redus, cât şi de o posibilă amânare a constatărilor în perioada stării de urgenţă”, se menţionează în comunicat.

Potrivit companiei, rata combinată la nivelul întregii companii s-a îmbunătăţit în primul trimestru din 2020 şi s-a situat sub 90%, „pe fondul unei discipline riguroase a costurilor operaţionale, dar şi datorită mixului de portofoliu”. Totodată, acestea au permis un avans de peste 43% al profitului operaţional faţă de primul trimestru din 2019.

„Plăţile în contul daunelor acoperite de poliţele noastre au continuat să crească, însă ne-am eficientizat în continuare activitatea şi am reuşit să obţinem o creştere semnificativă a rezultatului operaţional. Cu toate acestea, nu putem ignora criza fără precedent prin care trecem şi al cărei impact este dificil de cuantificat pe termen scurt, mediu sau chiar lung”, a explicat Adriana Matache, director general adjunct al Allianz-Ţiriac Asigurări.

La nivelul întregului business, vânzările au avansat cu 10% în primul trimestru din 2020 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi au depăşit 393 milioane de lei.

„Criza prin care trecem confirmă faptul că strategia noastră de a avea un mix de business echilibrat este una corectă. Portofoliul balansat ne permite să absorbim mai uşor şocul generat în economie de noul coronavirus, iar rezultatele excelente din primul trimestru vor contribui la diminuarea impactului care a început să se simtă la nivelul vânzărilor noastre în special începând cu cel de-al doilea trimestru. Nu suntem imuni la această criză, însă suntem pregătiţi atât din punct de vedere operaţional, cât şi financiar să trecem cu bine peste aceste provocări”, a declarat Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac Asigurări.

Vânzările de asigurări non-auto au crescut cu 16% în primul trimestru din 2020 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi au ajuns să reprezinte 44% din primele brute subscrise pe segmentul asigurărilor generale. Totodată, vânzările de asigurări auto au crescut uşor.

„Primele subscrise din asigurări de viaţă şi sănătate au înregistrat un avans de 31%, respectiv 25%, subliniind eforturile echipei Allianz-Ţiriac Asigurări în direcţia închiderii deficitului de protecţie financiară la nivelul populaţiei. Cumulat, asigurările non-auto şi cele de viaţă şi sănătate, două linii de business strategice pentru Allianz-Ţiriac, reprezentau peste 50% din vânzările totale la finalul lunii martie 2020.”, se mai precizează în comunicat.

Reprezentanţii companiei susţin că s-au implicat în dezvoltarea infrastructurii medicale prin donaţii atât la nivel de companie, cât şi la nivel individual pentru susţinerea luptei împotriva noului coronavirus. „În total, Allianz-Ţiriac Asigurări, împreună cu angajaţii, colaboratorii şi partenerii săi au donat peste 110.000 de euro pentru achiziţionarea de aparate ATI, materiale şi echipamente medicale pentru spitalele din Bucureşti şi din ţară şi kit-uri de testare COVID-19 pentru personalul medical.”, se menţionează în comunicat.

Allianz-Ţiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare şi asigurări.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în zona roșie
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în ...
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că sâmbătă a fost adoptată o Hotărâre a CNSU în baza căreia ...
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino a fost percheziţionat vineri de poliţia financiară, în legătură cu zeci de ...
1.727 de cazuri noi de COVID-19 și 180 de decese, confirmate în ultimele 24 de ore. 168 de paturi libere la terapie intensivă
1.727 de cazuri noi de COVID-19 și 180 de decese, confirmate în ultimele 24 de ore. 168 de paturi libere la terapie intensivă
Un număr de 1.727 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...