Allianz-Ţiriac Asigurări a plătit despăgubiri de peste 192 milioane de lei în primul trimestru, în creştere cu 4,4%

Bucureşti, 11 iun /Agerpres/ - Allianz-Ţiriac Asigurări a plătit clienţilor şi terţilor păgubiţi despăgubiri de peste 192 milioane de lei în primul trimestru, cu 4,4% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2019, a anunţat, joi, compania, scrie Agerpres.
Economica.net - joi, 11 iun. 2020, 10:48
Allianz-Ţiriac Asigurări a plătit despăgubiri de peste 192 milioane de lei în primul trimestru, în creştere cu 4,4%

„Începând cu finalul lunii martie a fost sesizată o reducere a numărului de avizări de daună, pe segmentele auto. Această evoluţie a fost determinată de scăderea frecvenţei de daună ca urmare a traficului mai redus, cât şi de o posibilă amânare a constatărilor în perioada stării de urgenţă”, se menţionează în comunicat.

Potrivit companiei, rata combinată la nivelul întregii companii s-a îmbunătăţit în primul trimestru din 2020 şi s-a situat sub 90%, „pe fondul unei discipline riguroase a costurilor operaţionale, dar şi datorită mixului de portofoliu”. Totodată, acestea au permis un avans de peste 43% al profitului operaţional faţă de primul trimestru din 2019.

„Plăţile în contul daunelor acoperite de poliţele noastre au continuat să crească, însă ne-am eficientizat în continuare activitatea şi am reuşit să obţinem o creştere semnificativă a rezultatului operaţional. Cu toate acestea, nu putem ignora criza fără precedent prin care trecem şi al cărei impact este dificil de cuantificat pe termen scurt, mediu sau chiar lung”, a explicat Adriana Matache, director general adjunct al Allianz-Ţiriac Asigurări.

La nivelul întregului business, vânzările au avansat cu 10% în primul trimestru din 2020 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi au depăşit 393 milioane de lei.

„Criza prin care trecem confirmă faptul că strategia noastră de a avea un mix de business echilibrat este una corectă. Portofoliul balansat ne permite să absorbim mai uşor şocul generat în economie de noul coronavirus, iar rezultatele excelente din primul trimestru vor contribui la diminuarea impactului care a început să se simtă la nivelul vânzărilor noastre în special începând cu cel de-al doilea trimestru. Nu suntem imuni la această criză, însă suntem pregătiţi atât din punct de vedere operaţional, cât şi financiar să trecem cu bine peste aceste provocări”, a declarat Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac Asigurări.

Vânzările de asigurări non-auto au crescut cu 16% în primul trimestru din 2020 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi au ajuns să reprezinte 44% din primele brute subscrise pe segmentul asigurărilor generale. Totodată, vânzările de asigurări auto au crescut uşor.

„Primele subscrise din asigurări de viaţă şi sănătate au înregistrat un avans de 31%, respectiv 25%, subliniind eforturile echipei Allianz-Ţiriac Asigurări în direcţia închiderii deficitului de protecţie financiară la nivelul populaţiei. Cumulat, asigurările non-auto şi cele de viaţă şi sănătate, două linii de business strategice pentru Allianz-Ţiriac, reprezentau peste 50% din vânzările totale la finalul lunii martie 2020.”, se mai precizează în comunicat.

Reprezentanţii companiei susţin că s-au implicat în dezvoltarea infrastructurii medicale prin donaţii atât la nivel de companie, cât şi la nivel individual pentru susţinerea luptei împotriva noului coronavirus. „În total, Allianz-Ţiriac Asigurări, împreună cu angajaţii, colaboratorii şi partenerii săi au donat peste 110.000 de euro pentru achiziţionarea de aparate ATI, materiale şi echipamente medicale pentru spitalele din Bucureşti şi din ţară şi kit-uri de testare COVID-19 pentru personalul medical.”, se menţionează în comunicat.

Allianz-Ţiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare şi asigurări.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...