Allianz-Ţiriac Asigurări: Profit în creştere cu 42%, în T1 din 2014

Profitul operaţional consolidat al Allianz-Ţiriac Asigurări a avut o evoluţie pozitivă în primul trimestru din 2014 şi a ajuns la 10,8 milioane de lei, depăşindu-l cu peste trei milioane de lei pe cel înregistrat în perioada similară din 2013, care a fost de 7,6 milioane de lei, a informat, marţi, compania.
Economica.net - mar, 03 iun. 2014, 09:34
Allianz-Ţiriac Asigurări: Profit în creştere cu 42%, în T1 din 2014

Contribuţia segmentului de asigurări generale la obţinerea acestui rezultat a fost de 86%, în timp ce restul de 14% reprezintă rata de contribuţie a activităţilor de asigurări de viaţă la realizarea profitului operaţional total.

Valoarea primelor brute subscrise din activitatea de asigurări generale a fost, în primele trei luni ale anului în curs, de 236,5 milioane de lei, indicând o creştere de aproape 11% faţă de nivelul de 213,2 milioane de lei înregistrat în acelaşi interval din 2013.

În ceea ce priveşte veniturile, Allianz-Ţiriac Asigurări a încheiat primul trimestru al anului 2014 cu venituri totale din activitatea de asigurări generale şi de viaţă de 258,8 milioane de lei, cu 17 milioane de lei (+7%) peste nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă din anul anterior (241,5 milioane lei). Motorul acestei creşteri a fost segmentul asigurărilor generale, a cărui contribuţie la generarea veniturilor depăşeşte 90%, subliniază compania.

‘Realizările de la acest început de an se numără printre cele mai bune rezultate trimestriale înregistrate de Allianz-Ţiriac în ultimii ani. Ele vin, totodată, să reconfirme intrarea într-un nou ciclu, de creştere profitabilă, pentru afacerile companiei. Este cel de-al treilea trimestru consecutiv în care am înregistrat o creştere a veniturilor şi, în paralel, îmbunătăţirea ratei profitabilităţii. Într-un context caracterizat de un grad ridicat de volatilitate, Allianz-Ţiriac reconfirmă, în anul în care împlineşte 20 de ani de activitate în România, faptul că este bine echipat pentru a continua să se dezvolte sănătos’, a declarat directorul general al Allianz-Ţiriac Asigurări, Remi Vrignaud.

Veniturile aferente segmentului de asigurări auto (Casco şi RCA, cumulat) a înregistrat o creştere cu 2 cifre, de 11%, până la o valoare de 171 milioane de lei.

Vânzările de poliţe Casco s-au majorat până la valoarea de 113,5 milioane de lei în T1 2014, cu 18 procente mai mult faţă de nivelul de 96,2 milioane de lei înregistrat în primele trei luni ale anului anterior. Subscrierile Casco continuă să deţină cea mai importantă pondere în portofoliul de asigurări generale al companiei, generând aproximativ jumătate (48%) din primele brute aferente primului trimestru din 2014, menţionează Allianz-Ţiriac Asigurări.

În ceea ce priveşte activitatea de asigurări de răspundere civilă auto (RCA), în perioada ianuarie-martie 2014, compania a contabilizat venituri din prime de 57,4 milioane de lei, în creştere cu 4,2 procente comparativ cu valoarea subscrierilor din T1 2013, de 55,1 milioane de lei.

Portofoliul de asigurări generale non-auto a consemnat venituri trimestriale de 65,6 milioane de lei, evidenţiind o rată de creştere a subscrierilor cu aproximativ 6 procente.

Clasele de tip property au generat venituri trimestriale de aproximativ 42 milioane de lei., în această sumă ponderea primelor brute subscrise pentru asigurarea locuinţelor păstrându-se la circa o treime, restul reprezentând asigurări comerciale de clădiri, bunuri şi daune la proprietăţi.

De asemenea, a continuat să crească ponderea asigurărilor de răspundere civilă generală şi de sănătate în portofoliul companiei, ambele clase de asigurări consemnând creşteri relevante ale subscrierilor.

Pentru întreg portofoliul de asigurări generale, valoarea despăgubirilor plătite de Allianz-Ţiriac clienţilor (inclusiv terţi păgubiţi) pe parcursul primelor trei luni din 2014 a fost de 101 milioane lei.

Sub aspectul profitabilităţii, compania subliniază evoluţia pozitivă a rezultatelor pe segmentul asigurărilor auto. Portofoliul agregat de asigurări Casco şi RCA a consemnat o îmbunătăţire a ratei daunei cu un punct procentual faţă de perioada similară a anului trecut, până la nivelul de 74%. Creşterea calităţii subscrierii a susţinut îmbunătăţirea performanţelor pe acest segment de asigurări.

Sumele scăzute alocate de români în special pentru asigurările de viaţă se reflectă şi la nivelul activităţii Allianz-Ţiriac pe acest segment. Primele brute subscrise de Allianz-Ţiriac din activitatea de asigurări de viaţă s-au situat la valoarea de 22,3 milioane lei în T1 2014, cu 6 milioane de lei mai puţin decât în acelaşi interval din 2013.

În primul trimestru al anului curent, vânzările de poliţe cu componentă investiţională (unit-linked) şi-au redus contribuţia în generarea veniturilor de asigurări de viaţă cu 10 puncte procentuale, până la 49%, restul de 51% reprezentând vânzări de poliţe tradiţionale.

‘Reculul înregistrat pe segmentul asigurărilor de viaţă vine ca urmare a limitării subscrierilor de contracte cu prime unice, la nivelul poliţelor cu componentă investiţională. Ne propunem să creştem gradul de stabilitate a portofoliului nostru, concentrându-ne pe promovarea componentei de risc, a produselor cu scadenţe pe termen mediu şi lung şi plata eşalonată a primelor. Chiar dacă, pe termen scurt, această abordare poate genera o contracţie a primelor, pe termen lung efectele nu pot fi decât pozitive, în sensul dezvoltării sustenabile a portofoliului de asigurări de viaţa’, a adăugat Remi Vrignaud.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...