Allianz-Ţiriac: Profitul operaţional a scăzut anul trecut la 6,5 mil. lei. Subscrierile au stagnat

Subscrierile Allianz-Ţiriac Asigurări au crescut anul trecut cu 0,3%, la 908,9 milioane de lei, evoluţie susţinută de avansul cu 8,2% al primelor pe segmentul poliţelor de viaţă, la 102,4 milioane de lei, iar profitul operaţional s-a înjumătăţit, la 6,5 milioane de lei.
Economica.net - mar, 05 mart. 2013, 09:50
Allianz-Ţiriac: Profitul operaţional a scăzut anul trecut la 6,5 mil. lei. Subscrierile au stagnat

În 2011, subscrierile din asigurări generale şi de viaţă au însumat 906,4 milioane de lei, în timp ce profitul operaţional a atins 11,1 milioane de lei.

„Allianz-Ţiriac Asigurări a reuşit în 2012 să stabilizeze veniturile din subscrieri şi să obţină o creştere uşoară la nivelul întregului portofoliu, în condiţiile în care anii precededenţi au adus scăderi ale primelor, chiar şi de două cifre”, a declarat directorul general al companiei, Remi Vrignaud.

El a adăugat că avansul primelor a fost susţinut de evoluţia pozitivă a asigurărilor de viaţă, care au crescut cu 8,2%, la 102,4 milioane de lei, de la 94,6 milioane de lei în urmă cu un an.

Defalcat, vânzările de poliţe de viaţă tradiţionale s-au situat la 49,6 milioane de lei, în timp ce produsele de asigurări de viaţă cu componentă investiţională (unit-linked) au generat subscrieri de 52,9 milioane de lei.

La finele anului 2012, valoarea activelor clienţilor Allianz-Ţiriac care deţin poliţe unit-linked a ajuns la 218 milioane de lei, cu 14% mai mult faţă de 2011.

În privinţa asigurărilor generale, subscrierile au scăzut cu 0,7%, la 811,7 milioane de lei.

Poliţele auto facultative CASCO au adus subscrieri de 401,2 milioane de lei, comparativ cu 430,9 milioane de lei 2011.

Potrivit reprezentanţilor Allianz-Ţiriac, subscrierile din poliţe CASCO achiziţionate de persoane fizice au evoluat pozitiv şi au crescut cu 15% faţă de anul precedent.

Vânzările de poliţe RCA au urcat cu 13,7% la 2011, la 174,6 milioane de lei. La fel ca în cazul asigurărilor CASCO, vânzările RCA pentru persoane fizice au crescut cu peste 35% faţă de anul precedent.

Pe segmentul asigurări pentru bunuri şi clădiri, compania a subscris prime de 171,4 milioane de lei, din care 58,7 milioane de lei din asigurări de locuinţe, cu aproape un milion de lei mai mult faţă de 2011.

În privinţa indemnizaţiilor plătite, acest indicator a însumat 538,9 milioane de lei, de la 540 milioane de lei în 2011.

Potrivit reprezentanţilor companiei, profitul operaţional al companiei a scăzut cu 41,4% în 2012, la 6,5 milioane de lei, evoluţia fiind efectul rezultatelor negative pe segmentul asigurărilor auto (CASCO şi RCA), bunuri şi clădiri, precum şi diminuării ratei dobânzilor investiţionale.

Pentru acest an, Vrignaud a afirmat că Allianz-Ţiriac îşi va reconfigura portofoliul de produse pentru a deveni accesibil pentru toate categoriile de clienţi.

„De asemenea, ne vom păstra abordarea prudenţială în ceea ce priveşte subscrierea riscurilor pentru atingerea obiectivelor de profitabilitate, care, în primul rând, vizează echilibrarea poziţiei companiei pe segmentele ce deţin o pondere covârşitoare în portofoloiul nostru, respectiv auto şi bunuri şi clădiri”, a spus reprezentantul Allianz-Ţiriac.

El a adăugat că managementul Allianz-Ţiriac şi-a propus creşterea subscrierilor în condiţiile în menţinerii indicatorilor cu privire la siguranţa financiară.

„Aducerea profitabilităţii companiei la un nivel mai apropiat de ratele medii înregistrate în cadrul grupului Allianz din care facem parte este, de asemenea, o prioritate”, a spus Vrignaud.

Cu un capital social de 99,4 milioane de de lei, asigurătorul este controlat de grupul german Allianz – 52,16% şi Vesanio Trading Limited (Cipru) – 44,48%, companie deţinută de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Anul trecut, piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a crescut cu 5,8%, la 8,27 miliarde de lei, după ce în intervalul 2009-2011 a scăzut cu aproape 12%, de la 8,87 la 7,82 miliarde de lei, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

Primii trei jucători pe piaţa de profil sunt Astra, Omniasig şi Allianz-Ţiriac.

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Următorul pachet de sancţiuni al Comisiei Europene ar urma să propună, pentru prima dată, restricţii cu privire la gazele naturale lichefiate (GNL) ruseşti, inclusiv o interdicţie cu privire......
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producţia netă de cărbune a României a totalizat, în primele două luni ale acestui an, 344.600 de tone echivalent petrol, ...
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis ...
Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot, ...
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de milion de euro
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de ...
Restart Energy a anunțat astăzi că a finalizat construcția și instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice ...