1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 14 º

News

Alpha Bank a atras capital privat de 550 milioane de euro şi a evitat naţionalizarea

Alpha Bank, una din cele mai mari patru bănci din Grecia, a reuşit să atragă 550 de milioane de euro din partea investitorilor privaţi, ca participare la recapitalizarea de 4,571 miliarde de euro făcută cu sprijinul UE şi FMI, ceea ce îi garantează rămânerea în propietate privată, relatează AFP.

03 iun, 2013 | Mediafax

Emisiunea de drepturi către investitori instituţionali şi alţi investitori privaţi a fost suprasubscrisă în proporţie de 165%, astfel că participarea privată la majorarea capitalului Alpha Bank va fi de peste 10%, a anunţat instituţia financiară într-un comunicat.

"Alpha Bank devine prima bancă elenă care reuşeşte recapitalizarea, în termenii conveniţi între Atena şi creditorii internaţionali, respectiv Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, pentru evitarea naţionalizării", potrivit comunicatului.

Pentru recapitalizarea băncilor din Grecia, UE şi FMI au alocat în total 50 de miliarde de euro.

"Această recapitalizare reprezintă un vot de încredere în sectorul bancar şi economia elenă şi creează condiţiile pentru revenirea ţării pe pieţele financiare", a declarat preşedintele Alpha Bank, Ioannis Costopoulos.

Sectorul bancar din Grecia aşteaptă încă rezultatul recapitalăzărilor lansate de National Bank of Greece şi Piraeus Bank, care vor la rândul lor să evite naţionalizările.

Preşedintele Eurogroup, olandezul Jeroen Dijsselbloem, a declarat vineri, în timpul unei vizite la Atena, că recapitalizările băncilor sunt esenţiale pentru redresarea economiei Greciei.

EFG Eurogroup a renunţat la participarea privată la recapitalizarea băncii, optând la realizarea operaţiunii prin intermediul Fondul Elen pentru Stabilitate Financiară, de la care va primi 5,8 miliarde de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO