1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

Alpha Bank a avut pierderi de 157 milioane de euro în trimestrul al treilea

Grupul bancar elen Alpha Bank, prezent şi pe piaţa din România, a anunţat marţi că în trimestrul al treilea al acestui an a înregistrat pierderi din cauza costurilor programului de plecări voluntare, transmite Reuters.

04 noi, 2014 | Agerpres

Alpha Bank, singura din cele patru mari bănci greceşti care a trecut testele de stres ale Băncii Central Europene, a precizat că în perioada iulie-septembrie 2014 a înregistrat pierderi nete de 156,9 milioane de euro, după un profit net de 361,4 milioane de euro în al doilea trimestru al acestui an. În schimb, pe primele nouă luni ale anului Alpha Bank a rămas profitabilă, cu un rezultat net pozitiv de 110,5 milioane de euro.

La mijlocul acestui an, Alpha Bank a lansat un program de plecări voluntare destinat reducerii personalului din Grecia cu o cincime. Banca estimează că peste 18 luni acest program va genera economii de 120 de milioane de euro pe an însă în trimestrul al treilea banca a fost nevoită să pună deoparte 194,5 milioane de euro pentru a acoperi costurile programului de restructurare.

"Pe fondul îmbunătăţirii mediului economic şi al indicatorilor macro care arată o creştere pozitivă în acest an, am înregistrat din nou performanţe solide la capitolele generare de venituri şi reducerea costurilor", a declarat directorul general de la Alpha Bank, Demetrios Mantzounis.

Grupul elen Alpha Bank este prezent pe piaţa din România unde oferă o gamă largă de servicii şi produse atât pentru segmentul de piaţa dedicat persoanelor fizice cât şi pentru sectorul de corporate.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO