Alpha Bank România a obţinut un profit înainte de impozitare de 10,6 milioane euro, în primul semestru

Alpha Bank România a obţinut un profit înainte de impozitare de 10,6 milioane de euro, în primul semestru, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, influenţat de reducerea costului riscului, conform unui comunicat al băncii.
AGERPRES - vin, 27 aug. 2021, 12:51
Alpha Bank România a obţinut un profit înainte de impozitare de 10,6 milioane euro, în primul semestru

„Profitul înainte de impozitare a ajuns la 10,6 milioane euro, creşterea înregistrată faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut fiind pozitiv influenţată de reducerea costului riscului. Nivelul redus al provizioanelor înregistrate în semestrul I 2021 reflectă rezilienţa portofoliului nostru în timpul pandemiei Covid-19, precum şi îmbunătăţirea indicatorilor macroeconomici. La nivel operaţional, creşterea solidă a veniturilor din comisioane a atenuat impactul negativ al ratelor de dobândă scăzute”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania s-a situat la 2,7 miliarde euro, la finalul primului semestru, la aproape acelaşi nivel ca anul precedent, activitatea de creditare susţinută fiind contrabalansată de un nivel ridicat al rambursărilor.

„Acordarea de credite ipotecare a crescut cu 59% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce volumul de credite de consum noi s-a dublat faţă de anul anterior. În ceea ce priveşte persoanele juridice, dinamica pozitivă a pieţei, precum şi implicarea noastră activă în cele mai importante programe de sprijin guvernamental, au creat premisele pentru o creştere semnificativă atât pe segmentul IMM-urilor (+26% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior), cât şi pe cel al companiilor mari (+70% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior). În acelaşi timp, depozitele atrase de la clienţi au rămas relativ stabile, situându-se la 2,5 miliarde euro”, se mai precizează în comunicat.

Totodată, activitatea de creditare a crescut într-un ritm susţinut în semestrul I, pe măsură ce activitatea economică s-a intensificat şi PIB-ul a început să recupereze decalajul faţă de nivelurile de dinainte de criză.

Potrivit băncii, pe fondul cererii crescute din piaţă, activitatea comercială a băncii s-a îmbunătăţit în mod semnificativ, segmentul creditelor ipotecare şi al celor de consum înregistrând cea mai bună performanţă din ultimul deceniu. În plus, şi creditarea persoanelor juridice a înregistrat performanţe notabile, atât pe segmentul întreprinderilor mici şi mijlocii, cât şi al companiilor mari.

Astfel, Alpha Bank România a participat în semestrul I la sindicalizări semnificative, atât în sectorul retail, cât şi pe piaţa energiei verzi.

„Am continuat să ne consolidăm poziţia pe piaţa locală de plăţi, conform valorilor şi strategiei noastre, devenind prima bancă ce oferă soluţii complete de plată prin intermediul terminalelor noastre POS, cu carduri emise sub siglele celor mai importante organizaţii de plată din lume: Visa, Mastercard, Union Pay şi American Express. În plus, soluţia noastră de plăţi instant bazată pe tehnologiile Visa Direct şi Mastercard Money Send continuă să câştige teren în piaţă, printre cei care au implementat-o regăsindu-se unii dintre cei mai importanţi jucători din sectorul retail”, potrivit băncii.

Totodată, reprezentanţii Alpha Bank România susţin că au continuat extinderea infrastructurii self service şi a fost extinsă reţeaua de echipamente multifuncţionale (ATM 24 Banking), punând această tehnologie la dispoziţia clienţilor în mai mult de 50% din reţeaua băncii.

„În plus, pentru a îmbunătăţi asistenţa oferită şi a satisface cererile clienţilor noştri, am extins programul de lucru al call center-ului pentru a acoperi şi zilele de sâmbătă. Calitatea remarcabilă a portofoliului nostru de credite ipotecare a fost recunoscută şi de agenţia de rating Moody’s Investor Services, care a crescut rating-ul Obligaţiunilor Ipotecare emise de Alpha Bank Romania la A3, unul dintre cele mai mari rating-uri acordate de Moody’s pe piaţa din România”, se mai spune în comunicat.

Alpha Bank România este o instituţie financiară aflată printre primele 10 bănci din ţară, cu o prezenţă la nivel naţional de peste 20 de ani. A fost prima bancă ce a introdus în cadrul ofertei sale creditele pentru locuinţe. Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia. În 1993, Alpha Bank Group, împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare au înfiinţat Banca Bucureşti SA, ca bancă comercială, redenumită în anul 2000 Alpha Bank România.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, numai noi suntem deştepţi?
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, ...
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că mai sunt trei sau patru state în Europa care au cota unică, întrebându-se ...
Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3
Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3
Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan a anunțat că PUZ-ul Sectorului 3 a fost anulat definitiv. Asta după ce săptămâna ...
Viitorul cancelar german Olaf Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii. Curtea Constituțională a Germaniei consideră legale măsurile de izolare parțială
Viitorul cancelar german Olaf Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii. Curtea Constituțională a Germaniei consideră ...
Viitorul cancelar german Olaf Scholz a declarat marţi că este în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 ...