1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Finanţe şi bănci

Alpha Bank speră să obţină 180 de milioane de euro din vânzarea hotelului Hilton din Atena

- Al patrulea creditor elen, Alpha Bank, intenţionează să vândă hotelul Hilton din Atena pentru 180 milioane de euro (230 milioane de dolari), au declarat, pentru Bloomberg, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite site-ul ekathimerini.com

20 oct, 2014 | Agerpres

Hotelul de cinci stele, cu 506 camere, situat în centrul Atenei, ar putea fi vândut anul acesta, susţin sursele. Un purtător de cuvânt al Alpha Bank a refuzat să comenteze informaţia.

Printre investitorii interesaţi de preluarea hotelului Hilton din Atena se află fondurile Oaktree Capital Group LLC şi Jermyn Street Real Estate, care au deja investiţii în instituţii de cazare din Grecia, în condiţiile în care majorarea veniturilor din turism a ajutat ţara să depăşească perioada de recesiune.

Preşedintele Asociaţiei Companiilor de Turism din Grecia (SETE), Andreas Andreadis, a estimat că, în 2014, Grecia va înregistra un număr record de turişti - 19,5 milioane, şi venituri record estimate la 13,5 miliarde de euro.

Luna aceasta, Alpha Bank a anunţat că aproximativ 21% din cei 10.000 de angajaţi ai săi au decis să profite de programul de plecări voluntare lansat luna trecută în cadrul măsurilor destinate reducerii costurilor.

Planul Alpha Bank viza reducerea personalului cu 15% până la 20%, în ideea de a-şi reduce costurile în conformitate cu planul de restructurare aprobat de Comisia Europeană. Grupul elen a precizat că aproximativ 2.200 de angajaţi au decis să participe la acest program.

Toate cele patru mari grupuri bancare din Grecia au demarat programe de restructurare a personalului. National Bank of Greece, Piraeus şi Eurobank au finalizat astfel de programe încă de anul trecut. Piraeus a eliminat aproximativ 12% din personal via un program de plecări voluntare încheiat în luna septembrie 2013, în timp ce un program similar derulat la Eurobank a condus la reducerea personalului cu aproximativ 10%. De asemenea, în luna decembrie a anului trecut, peste 2.000 de angajaţi de la National Bank of Greece au plecat şi ei în urma unei scheme voluntare.

Băncile din Grecia au închis în ultimii ani aproximativ 1.200 de sucursale, pe fondul reducerii masive a cheltuielilor.

Principalele bănci din Grecia sunt prezente şi pe piaţa din România: National Bank of Greece (NBG), acţionar majoritar la Banca Românească, EFG Eurobank, care controlează Bancpost, Alpha Bank, Piraeus Bank şi ATE Bank (fosta Mindbank).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO