1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

Imobiliare

EXCLUSIV Clădirea de birouri Cubic Center, de 27.800 mp, fostă în portofoliul lui Dinu Patriciu, este de vânzare

Clădirea de birouri Cubic Center a ajuns, în 2009, în proprietatea lui Dinu Patriciu după tranzacția cu Fabian, şi a fost preluată, în 2016, de vehiculul investiţional Alpha Real Estate Services (ARES), în contul datoriilor de circa 31 de milioane de euro. Clădirea este ocupată doar în proporție de 50%, potrivit lui Iulian Călin, manager general al ARES. La circa trei ani de la preluare, ARES încearcă să vândă imobilul office de 27.800 mp.

12 noi, 2019 | | ECONOMICA.net

Prețul de vânzare al Cubic Center e, cel mai probabil, sub nivelul de 30 de milioane de euro, estimat la circa 25 de milioane de euro, iar chiria cerută, în prezent de ARES e de 8 euro/mp.

„ARES a reușit să vândă majoritatea activelor rezidențiale din portofoliu, și de o săptămână două am scos la vânzare și Cubic Center. Să vedem ce se va întâmpla, eu mizez pe faptul că vom primi oferte până la finalul acestui an”, spune Iulian Călin.

ARES și-a început activitatea cu 1.200 de apartamente, în valoare de 28 de milioane de euro, în portofoliu, marea majoritate fiind vândute, și, alături de Cubic Center, mai are deţine două spaţii comerciale în Bistriţa şi Baia Mare (foste DIY Ambient).

De asemenea, sub administrarea ARES, mai e și parcul logistic MLP din Popeşti-Leordeni (vândut parţial către Olympian Phoenix şi Romcarton).

Finanţat cu 31 de milioane de euro de Alpha Bank, imobilul de birouri are 12 etaje și o suprafață închiriabilă de 27.800 de mp, dar poziţionată în zona Pipera, lipsită de metrou şi de reţele reale de transport, clădirea a fost una dintre cele mai puţin performante din portofoliul proprietarului iniţial, Adval, care administrează activele imobiliare ale defunctului Dinu Patriciu.

Portofoliul de active imobiliare deținut de familia Patriciu e format din clădirile de birouri Romana Offices, Cascade Offices, Banu Antonache, Băneasa Center, Cubic Center și proiectele rezidențiale New Town Residence și Bertehlot Villa.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO